Skocz do zawartości

Nowa domena kontra stare jare adresy

tomasznonprofit

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, jesli chcę mając zupełnie nową domenę i stronę konkurować ze stronami, które są w internecie dajmy na to 8 lat. Czy w ogóle mam szansę.

Np. na pewne słowo kluczowe znalazłem w Top 10 stronę, która jest podlinkowana do kilku zaledwie stron zewnętrznych.

Zatem czy jeśli zbiorę np. 50 na prawdę wartościowych linków na moją stronę, to czy mogę podobne do wyżej opisanej strony wyprzedzić.

Co ma kluczowe znaczenie ?

1 Ilość dobrych linków z zewnątrz,

2 czy wiek domeny jest zdecydowanie kluczowy ? (pytam, bo ktoś kiedyś napisał w internecie, że stare strony/starzy internetowi wyjadacze są nie do ruszenia - nie wiem, czy to prawda, ale mam nadzieje że nie)

Zatem. który punkt , 1 czy 2 jest bardziej zbieżny z rzeczywistością ?

Pozdrowienia

To zależy od branży. Jeżeli startujesz w konkurencyjnej branży np. medycznej z portalem informacyjnym to ze świeżynką bez dużych nakładów finansowych na content i promocję w SM i innych kanałach zbyt wiele nie zdziałasz. Mówimy tutaj o budowaniu marki strony i stopniowemu tworzeniu społeczności w okół niej. Potrzebna jest przemyślana strategia i pieniądze.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

No właśnie, jesli chcę mając zupełnie nową domenę i stronę konkurować ze stronami, które są w internecie dajmy na to 8 lat. Czy w ogóle mam szansę.

Widzisz ja jak pierwszy raz wszedłem na PiO to stwierdziłem że nie mam szans nawet ze średnio zaawansowanymi  pozycjonerami więc po prostu zacząłem szukać luk w algorytmie....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności