Skocz do zawartości

Rosnąca ilość plików na serwerze

jarekes

Rekomendowane odpowiedzi

Testowałem ten skrypt i było to nieporozumienie. Nie wiem jak teraz ale jakieś 1-2 lata temu było szkodnik na serwerze, generował olbrzymie obciążenie więc sprzedałem kata i usunąłem pliki z serwera - problem się rozwiązał.

Musisz sprawdzić co generuje pliki.  Być może jest to wina skryptu a być może niepoprawna konfiguracja serwera.  Swöją drogą 1mln. to bardzo dużo. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

SzlafRock dobrze mówi. 

Skoro nie mogą inotify odpalić, to dodaj kilka testowych ogłoszeń i poproś, żeby w katalogu głównym domeny wykonali polecenie:

find . -cmin -60

Dzięki temu będziesz miał spis plików utworzonych w ciągu ostatniej godziny. Łatwiej będzie Ci znaleźć gdzie te pliki zostają zapisywane.

Jeżeli masz dostęp do SSH możesz to również sam sprawdzić.

nie wiem czy próbować optymalizować czy dać sobie spokój i przejść gdzie indziej
Przede wszystkim by próbować optymalizować trzeba wiedzieć, co optymalizować, a Ty nawet nie wiedz, co to za pliki i od czego.

Przejrzy wszystkie katalogi na FTP, to znajdziesz gdzie te pliki przybywają.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Aaaa to jeszcze mogą być logowane wszystkie błędy lub/i ostrzeżenia z  PHP ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ech... zawsze możesz napisać skrypt PHP który będzie uruchamiany z crona kasował te śmieciowe pliki :]

Podobny temat: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/220889-cykliczne-usuwane-plików-z-katalogu/?p=1459185

dzięki
A to nawet tamten to był Twój temat :) wiec masz sprawę opanowaną i wystarczy kodzik wdrożyć i do crona z nim ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności