Skocz do zawartości

Atak na strone z azji

Depsol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam następujący problem z moją domeną może z Waszą pomocą uda mi się to rozwiązać.

W skrócie opiszę o co chodzi:

Dodam jeszcze że nie zajmuje się profesjonalnie pozycjonowaniem itp. strona o której mowa jest moją stroną firmową.

Jakiś 1,5- 2 lata temu ktoś z Azji podpiął mi się na stronę (z google webmaster tool - dostałem wiadomość że twoja witryna mogła paść ofiarą hakera). Wtedy jeszcze strona zajmowała mi się firma zewnętrzna tzn. u nich miałem hosting, coś mi tam niby pozycjonowali ale całą treścią i wyglądem strony zajmowałem się sam. Efekt tego ataku był taki że nagle wzrosła liczba linków prowadzących do mojej strony do grubo ponad 300 tys. Firma poleciała mi wyczyszczenie wszystkiego przeinstalowania Joomli na WP - dodatkowo chcąc odciąć się od firmy zakupiłem hosting żeby mieć wszystko w swoich rękach.

Jak pytałem kilka osób to mówili żebym olał tą domenę bo się tego syfu, który mi do strony podpięli nie pozbędę, ale nazwa domeny jest nazwą firmy i nie mogłem tego tak po prostu porzucić.

W międzyczasie pojawiła się opcja gogla disallow - mówili w filmiku żeby tego narzędzia nie nadużywać ale ja i tak nie miałem dużo do stracenia. W wyszukiwarce były setki podstron mojej domeny utworzonych po zhakowaniu. Odszukałem domeny, na których były spisałem je i wysłałem w pliku do googla, zrobiłem tak dwa razy. 

Teraz z ponad 300 tys. linków zostało mi 8,6 tys. ale co najgorsze liczba ta do niedawna systematycznie spadała jednak od 2-3 tyg idzie delikatnie w górę co mnie bardzo martwi.

3 dni temu znowu natrafiłem na ślad  ponad 100 domen ( w większości azjatyckich) na których są linki do niby moich podstron oto kilka z nich:

hmm... niestety ich nie pokaże bo to jest mój pierwszy post ;-)

Dodatkowo w webmaster toll mam prawie 5000 podstron tego typu z kodem 404 

Jeśli ktoś miał podobny przypadek lub wie co można z tym zrobić będę wdzięczny za podpowiedzi.

Sprawdziłem w ten sposób i są tylko te podstrony które ja zrobiłem wiec jest dobrze.

Jednak sprawdzając domenę w Majesticseo mam następujące wyniki:

External Backlinks 8,737

a w Anchor Text jest sporo chińskich znaków i prawie same podstrony których ja nie zrobiłem - to jest kwestią czasu i samo zniknie czy już tak pozostanie?

no i następna sprawa tych 5 tys. błędów 404 co z tym zrobić?

w błędach mam także pewną opcję w zakładce "odmowa dostępu" coś takiego : xmlrpc.php?rsd jak wejdę w zakładkę link z domeny to pokazuje coś takiego domena(kropka).qmail.me/  - też nie wiem czy to normalne czy jakiś śmieć?

pozycja w Google - 6 na główną frazę, ale po ataku z wszystkim wyleciałem w kosmos teraz się to w miarę ustabilizowało. Jednak na inne słowa kluczowe, na których mi zależało już nie wróciły na miejsce. A zbliżałem się np. z jednym (trudniejszym od tego z którym jestem na 6 poz. teraz) powoli do 1 strony, później mnie wysadziło - i już tam nie wróciłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności