Skocz do zawartości

Jaka cena wykonania skryptu ?

biurot

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję zrobić nieoficjalną stronę pewnego miasta z bazą danych o firmach i instytucjach, newsami pisanymi przez moderatorów z mozliwościa komentowania oraz mozliwością pisania artykułów przez userów, mechanizmem porównującym ceny paliw z mozliwością wyśwetlenia statystyk dla całego miesiąca, aktualności z miasta, imprezy kulturalne itp. Oczywiście z panelem administracyjnym.

Czy mógłby mi ktoś powiedizec ile w przybliżeniu może kosztowac napisanie takiego skryptu? (bez grafiki)

Chciałbym sprawdzić czy jest to opłacalne przedsięwzięcie.

Planuję zrobić nieoficjalną stronę pewnego miasta

Lublin? :)

moze poprostu zluz wrost oferte na kilku forach i juz odpowiednie osoby zglosza sie do Ciebie, np przez PM :)

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Kaviorek, LSI odstrasza wygladem i nawigacją, koziolek.pl ma taką średnią nawigację ale tam się praktycznie nic nie dzieje, reszta się nie liczy.

Oczywiście mam jeszcze kilka pomysłów oprócz cen paliw których nie ma żaden lubelski serwis ale tak jak pisałem wyżej - nie wiem czy to będzie o Lublinie. Chciałbym aby na stronie ciągle coś sie działo dlatego myślałem o możliwości pisania przez użytkowników newsów które wyświetlałyby się na głównej stronie ( kolejność artykułów na podstawie głosowania )

faktycznie strony z prawdziwego zdarzenia brakuje, chociaż to co jest trzyma się dobrze - pod względem odwiedzalności - nie zdziwiłbym się jakby strona Kuriera miała więcej niż 10k uniq/dzień...

imho trudno będzie się dorobić pisania newsów przez użytkowników, jeżeli już to przyklejać lepsze tematy z forum na stronę główną - jako newsy... tylko trzeba mieć też dobre forum, i koło się zamyka,

tak czy siak jeżeli to nie tylko po zaplecze ma iść (widze, że sam do końca nie wiesz :D to sporo pracy w to trzeba włożyć (co się zapewne zwróci - jak w większości przypadków dobrze zrobionych serwisów)

Serwis miejski to opłacalna inwestycja pod warunkiem, że naprawdę chce się działąć lokalnie. Patronowac imprezy (trzeba dbać o to samemu nikt nie przyjdzie), umożliwiać publikowanie informacji instytucjom. Reklamowac lokalne sklepy i przedsięwzięcia - dużo pracy w realu.

No i panowie zdecydowale zanizyli koszty CMS'a.

Moim zdaniem w pełni funkcjonujący CMS pod taką tematykę to koszty rzęu 5000 zł.

90% pseudoporramistów nie będzie nawet w stanie zapewnić odpowiedniej herarhii dostępu do dokumentów - a to jest konieczne. Np.: żeby Pani zuzia np.: z jakiejś szkoły mogła zmieniać oferty pracy, a ..... he he he no przecież nie bede opracowywal serwisu za ciebie.

Tak naprawdę licze na zwrot kosztów, serwis pełniłby funkcje zaplecza.

Myślałem o płatnych wpisach do bazy firm po kilku miesiącach działalności serwisu.

To nie wypali. Już widziałem taki pomysł. Z oferty skorzystało może 2-3 firmy w przeciągu roku.

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

IMHO

5000 to na początek, potem strone trzeba modernizowac, zmieniac, poprawic, debugowac, unowoczesniac, rozbudowywac, przystosowywac i tak przez pol roku, wiec jesli sam sie nie znasz to samo utrzymanie strony moze byc kosztowne.

Moja rada jest taka: zacznij od malego portalu,zaproponuj cos ciekawego jak to porownanie cen paliw (tylko nie spieprz) , forum, powoli rozkrecaj, reklama, uzytkownicy ,informacje z miasta, nowosci z miasta, spis firm, pogadaj z mediami (gazety czy radia lokalne uwielbiaja takie niusy z seri: "I w nasze miasto idzie prężnie do europy" ).

A zwrot po jakichs kilku latach, bedzie ogladalnosc to przyjda reklamy sponsorzy i to do Ciebie beda sie zwracali z prosba o wsparcie medialne.

[Edit]

PS.

Fajnie sie oglada adres swojej malej stronki nawielkich plakatach wiec dla samiej satysfakcji warto ;)

Katalogi stron kdir i free web directory only english please!!! : system wymiany linków - Czyli zostań moim referralem w link vault

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności