Skocz do zawartości

Czy mogę używać tych szablonów komercyjnie?

Kabatus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym postawić stronę wizytówkę firmy na szablonie:

https://www.mageewp.com/ 

Zmodyfikować grafikę itp. Czy mogę użyć wersji free do takiego celu nie usuwając stopki / lub czy mogę ją usunąć? Niestety mój angielski leży na takim poziomie więc z tej stronki się nie dowiem odnośnie praw.

wew. paczki szablonu jest plik readme.txt a w nim:

"Cordillera is a business theme which you can use to build homepage for individual or company with flat design."

"The theme itself is nothing but 100% GPL v2(or later)."

oraz na stronie np. https://www.mageewp.com/cordillera-theme.html

Moim zdaniem: tam nie ma nigdzie napsiane, że linki muszą zostać + można komercyjnie

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

+ oznacza oraz czyli można komercyjnie

no przecież "use to build homepage for individual or company" w tłumaczeniu to "wykorzystywać do budowania stronę dla osoby lub firmy" oraz licencja jest w 100% GPL (trochę poczytaj o niej)

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Czy mogę użyć wersji free do takiego celu nie usuwając stopki / lub czy mogę ją usunąć?
Większość dobrych szablonów kosztuje paręnaście $$$, wiec chyba każą firmę stać na taki wydatek ?

Kiedy w końcu zmieni się mentalność polskiego usera .... < pytanie retoryczne>.... :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności