Skocz do zawartości

Site Corrector - nowa apka do optymalizacji

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie to jest nie przydatne, minifikacje *.js, *.css i optymalizacja grafik to standard przy tworzeniu nowej www, no chyba że jakieś staruchy, ale i tak wydaje mi się że za pomocą narzędzi developerskich dla programistów idzie to sprawniej zrobić. Te opcje co tam są to głównie zalecenia google pagespeed insights.

katalog firm i instytucji | auto kosmetyki dla twojego samochodu

Witam, jako autor programu postaram się odpowiedzieć na pytania jeśli się jakieś pojawią.

Aplikacja Site Corrector jeszcze nie miała oficjalnej premiery, od dziś dostępna jest darmowa wersja testowa. Więc proszę o korzystanie z aplikacji z rozwagą, ponieważ jak to aplikacje fazie testów mogą pojawić się błędy i problemy, obecna wersja ma na celu poznanie potrzeb użytkowników (które można zgłaszać na adres scapp.kontakt@gmail.com) i naprawę błędów z instalacją aplikacji czy też intuicyjnością UI. Wersja testowa nie przedstawia wszystkich funkcjonalności jakie znajdą się w wersji finalnej programu. Ale tak jak kemus zauważył "kierunek" funkcjonalności to optymalizacja on-site taka jak zalecana jest przez insights: przyspieszenie strony i jej zwiększenie jej dostępności i inne typowe optymalizacje pod SEO (które można zautomatyzować).

Jeśli chodzi o sprawność działania, względem już istniejących rozwiązań, po wprowadzeniu danych projektu (głównie danych logowania ftp) do Site Correctora, wystarczy kliknąć dosłownie jeden przycisk "Start". Po czym program:

1. pobierze z serwera ftp potrzebne pliki strony

2. wykona kopie zapasową tych plików

3. skompresuje bezstratnie pliki jpg i png

4. zminifikuje pliki css, js i html

5. zoptymalizuje ustawienia w pliku .htaccess

6. wgra zoptymalizowane pliki na serwer

O ile mi wiadomo, nie było programu który robi to wszystko po kliknięciu dosłownie jednego przycisku.

Poszczególne czynności można wykonać różnymi oddzielnymi programami, ale w sposób tak zautomatyzowany nie było to możliwe.

Proszę o wyrozumiałość dla programu :D bo dzisiaj jest dopiero jego pierwszy dzień ;)

a wszystkie błędy proszę zgłaszać na maila, to postaramy się jak najszybciej je rozwiązać: adres scapp.kontakt@gmail.com lub tutaj na PW jak Wam wygodniej.

Witam, jako autor programu postaram się odpowiedzieć na pytania jeśli się jakieś pojawią.

Uruchomiłem właśnie jeden projekt. Strona około 10k plików (Wordpress). Obrazki niby wcześniej optymalizowane (nie ma ich wiele), reszta nie. Za pierwszym razem program przestał działać na etapie kopiowania plików z serwera (mniej więcej na 70 % postępu całości plików). Uruchomiłem drugi raz, dam znać oczywiście o efektach.

Edit: widzę, że za drugim razem ma do skopiowania jakieś 40 plików mniej. Nie wiem, z czego to wynika, ale jak pisałem - dam znać :)

Aplikacja perspektywiczna, ale hajsu na tym wielkiego nie zarobią.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności