Skocz do zawartości

Reseller - pośrednik

deha21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Mam kupionego reseller na który jest ponad 20 kont. Powoli zaczynają mi się kończyć zasoby. Liczba kont w ostatnim czasie wzrasta i raczej tak będzie. To oczywiście powód do zadowolenia :) Ale szukam czegoś innego, o ile takie coś istnieje...

Chciałbym żeby to działało tak. Jest moja strona na której ludzie mogą kupować domeny i serwery, wypełniają formularz, konto się tworzy itp. Ale obsługa tego konta i serwery obsługiwane są przez firmę X. Ja jestem tylko pośrednikiem u którego tylko zamawia się usługę. Technicznie rzecz biorąc, z mojego formularz idzie info do serwera firmy X. Ona z automatu zakłada konto, podaje dane i wszyscy są zadowoleni bo firma X ma klienta, a ja mam prowizję.

Istnieje coś takiego, taka firma X?

deha21 napisał(a):

Ja jestem tylko pośrednikiem [...]Technicznie rzecz biorąc,
Oczywiście zdajesz sobie sprawę, że to Ty świadczysz usługę stanowiąc BOK i odpowiadasz za działanie hostingu ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W dniu 6.04.2016 o 06:13, Mion napisał(a):

deha21 napisał(a):

Ja jestem tylko pośrednikiem [...]Technicznie rzecz biorąc,

Oczywiście zdajesz sobie sprawę, że to Ty świadczysz usługę stanowiąc BOK i odpowiadasz za działanie hostingu ?

Wiem, wiem, spokojnie. Już znalazłem takiego usługodawcę, który umożliwia własne API do zakupu domen.

W dniu 5.04.2016 o 16:04, jimmi napisał(a):

nie mam pojęcia co do jakości obsługi ale Michał Pleban z aftermarketu oferował coś takiego jak https://ireseller.pl/

Program resellerski skończył się jakoś w marcu. Nie szukałem za głęboko ale na chwilę obecną raczej nie ma takiego systemu w .pl

Chcesz sprzedawać hosting, ale nie chcesz się nim zajmować, ale za to brać kasę dobre :D Lepiej siedź w tym PP przynajmniej problemów nie będziesz miał a prowizje i tak dostaniesz :D

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

W dniu 6.04.2016 o 19:37, cinmar napisał(a):

Chcesz sprzedawać hosting, ale nie chcesz się nim zajmować, ale za to brać kasę dobre :D Lepiej siedź w tym PP przynajmniej problemów nie będziesz miał a prowizje i tak dostaniesz :D

Zaraz, zaraz. Kto powiedział że się nie chcę zajmować? Nie rób ze mnie lenia. To się nazywa outsourcing i jest bardzo popularne i często wykorzystywane. Kwestie techniczne oddaję komuś a sam zajmuje się pozyskiwaniem klientów i obsługą mojego serwisu. Nie ma w tym nic dziwnego i odkrywczego. Mi zależy jedynie na automatyzacji całego procesu, że optymalnie zarządzać swoim czasem.

deha21 napisał(a):

To się nazywa outsourcing i jest bardzo popularne i często wykorzystywane
Oczywiście... IMHO hosting, to trochę specyficzna branża, ale jak ma się zaufaną firmę hostingową, która sprawnie reaguje na zgłoszenia Twoich klientów i jest, to dla nich "proces przezroczysty", to "czemu nie"  :pisze:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności