Skocz do zawartości

Dwie strony na pierwszych miejscach na to samo słowo

Karo505

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy da się w AdWords z jednego konta prowadzić kampanię dwóch różnych domen na te same słowa, tak, aby obie strony pojawiały się odpowiednio na pierwszym i drugim miejscu na pierwszej stronie?

Obecnie jedna strona pojawia się na górze, a druga na dole lub dopiero na drugiej stronie - na zamianę, albo strona A jest pierwsza, albo strona B. Na obu stronach mam wprowadzone takie same stawki za te same słowa.

Czy jeśli założyłabym dwa różne konta dla każdej ze stron, to udałoby mi się osiągnąć mój cel?

Nie, google się zabezpiecza przed takimi praktykami.

Mechanizm google nie pozwoli aby dwie twoje reklamy wyświetliły się podczas jednego zapytania.

Można próbować, dwie domeny zarejestrowane na różne dane (whois) z różną treścią i dwa konta w adwords na różne firmy.
Czyli tak aby nie było widać powiązań między stronami/kontami. Wtedy jest szansa na wyświetlenie dwóch reklam.
Ale w przypadku wykrycia ban konta :)

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

Usługi informatyczne oraz reklamowe w tym pozycjonowanie w częstochowie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności