Skocz do zawartości

Czy pozycjonowanie forum jest ważne?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak jesteś praktykiem to musisz wiedzieć że łatwość nie ma nic wspólnego opłacalnością.

Są branży gdzie ADW jest bardziej opłacalnym kanałem do zdobycia ruchu z wyszukiwarki ( od SEO), ale to bardzo mały procent. Co do zabezpieczeń wyszukiwarki przed wyklikywaniem płatnych linków to muszę stwierdzić "nie jesteś w temacie" czyli teoretyk. Byle szablon na najtańszej wersji ZP, paczka proxy i cały misterny plan z zabezpieczaniami leci....

Pozycjonowanie forum? Jak to ktoś przy piwie ostatnio powiedział " olać pozycjonowanie, warto tak wciągnąć userów, by sami innych przyciągali".. W sumie nie wiem na ile się PIO pozycjonuje, jednakże jest gorsze niż chipsy i cola  lub kebab z podwójnym mięchem - wciąga i ciągle masz niedosyt ( PIO nad żarciem ma taką przewagę, iż nie rośnie bebzol i cholesterol)..

Potrzebujesz linków? Pisz!

proste może i jest ale trzeba mieć dużo $$.

Pozycjonować z budżetami "na frytki" też nie będzie łatwo. Adwords daje natychmiastowy efekt ... I w kontekście forum może być pomocny w jego wstępnym rozkręceniu. Reszta powinna już działać trochę na zasadzie "kuli śnieżnej".

Oczywiście koszty ADW  mogą się nie zwrócić, ale to samo tyczy każdej innej formy reklamy na którą łoży się środki pieniężne.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Chodzi o to, że powiedzmy mam te 1000 użytkowników zarejestrowanych na forum już i jest duża szansa że to oni robiąc ruch na mojej stronie wybiją moją stronę. Czy wtedy mogę zająć się już na dobre contentem czy dalej pozycjonować?

https://www.jakubkorzyniewski.pl/ - Zapraszam na mojego bloga o marketingu internetowym. Dużo ciekawych artykułów o social mediach, SEO czy copywritingu.

Jeśli będą pojawiać się nowe posty to naturalnie będzie z nich ruch a jeśli będę wartościowe to ludzie będą do nich linkować. Jedynie możesz zdobywać dobre linki na np. stronę główną , czy kategorię na których Ci zależy wtedy posty będą wyżej oczywiście dodać trochę brandu fraz związanych z tematyką forum i kategoriami

@MaxPan,

Wiem, że to tylko teoria , ale jak najbardziej prawdziwa oczywiście każde forum jest inne i konkurencja też jest inna w danej tematyce, a jeśli są przydatne informacje to ludzie linkują sam z resztą to robisz dając odnośniki do przydatnych tematów np. z PiO gdy już dany temat był , lub jest coś na temat dyskusji ;) czyż to nie naturalne linkowanie :) ?. Często chodzę po forach i jeśli treść jest na prawdę dobra to ludzie do tego linkują , z resztą co ja tu tłumaczę takiemu specowi ;p

Wiem, że to tylko teoria , ale jak najbardziej prawdziwa 

masło maślane teoria nie może być prawdziwą lub nieprawdziwą.

sam z resztą to robisz dając odnośniki do przydatnych tematów np. z PiO gdy już dany temat był 

To się nazywa linkowanie wewnętrzne, nie ma nic wspólnego  z tym co piszesz

a jeśli będę wartościowe to ludzie będą do nich linkować

Powiedzmy sobie prawdę, normalny użytkownik internetu rzadko linkuje, a nawet jeśli to bez frazy która nas interesuje.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Czy wtedy mogę zająć się już na dobre contentem czy dalej pozycjonować?

Stronę, niezależnie od jej rodzaju, powinno się pozycjonować do końca jej istnienia. Zadbanie o użytkowników i content to jedno, ale bez linków nic nie zdziałasz, bo jak nie będzie łatwo znaleźć Twojego forum w Google, to nie będziesz pozyskiwał systematycznie nowych userów. 

Najlepiej jest, kiedy forum jest podłączone pod tematyczną stronę bogatą w artykuły, bo do nich łatwiej jest zdobywać linki, niż do dyskusji na forum. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności