Skocz do zawartości

Strona o Adsense...

adby

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie dotyczące zawartości tej strony

Według mnie (ale mogę się mylić) nie opłaca się zamieszczać reklam osobom prowadzącym strony szkolne, oraz informacyjne dla pracowników danego zakładu pracy, bądź miasta. Serwisów takich nie odwiedzają osoby "z zewnątrz", ponieważ nie mogą tam znaleźć żadnych im potrzebnych informacji. A na grupie osób króra regularnie odwiedza stronę (i są to np. pracownicy zakładu, lub ucznowie szkoły) nie da się zarobić.

jeśli mam stronę skierowaną do pewnej grupy ludzi, powiedzmy serwis małego miasta, ilość unikalnych to 1000/dzień

czy w takim wypadku nie byłoby lepiej wstawić reklamy, z ktrórych $$$ są za wyświetlenia a nie za kliki??

wiem, że mniej kasy jest za reklamy tylko wyświetlane, ale jeśli na tego typu stronie wszyscy "oślepną" na reklamy, to może lepiej tylko je wyświetlać...

i drugie pytanie, czy można na jednej stronie wstawić reklamy do wyświetleń i do klików?? czy trzeba się zdecydować na jedne z nich, i jeśli tak, to czy można po jakimś czasie zmienić to (że na początku bede miał reklamy do klików a później do odsłon)??

tak tylko pytam, bo nie znalazłem informacji na ten temat... a już za niedługo planuje wstawić reklamy, więc chciałbym wiedzieć jak należy postępować :pisze:

Ale jakie reklamy masz na myśli mówiąc:

z ktrórych $$$ są za wyświetlenia
??

Czy chodzi Ci o sprzedawanie wyświetlania np. bannerów na allegro? czy o jakiś inny typ reklamy? :pisze:

EDIT:

Widzę że mchrapka zorientował się przede mną o co chodzi, a ja w pełni podzielam jego zdanie. :)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności