Skocz do zawartości

Sumowanie PR z kilku 301

Noichigo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

temat juz kiedys byl podniesiony - https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...ic=3630&hl=

ale chyba bez rezultatow - moze teraz ktos ma wieksza wiedze?

otoz mam strone swojej firmy, na ktorej nie bedzie linkow, reklam itd - liczy sie tylko ta strona. Domena .eu czyli bardzo mloda, strona ma niecaly miesiac, w guglu jakies 3 tygodnie. Oczywiscie PR0, i jeszcze G nie zlapal zadnego linka prowadzacego (MSN juz widzi kilka). (jedna strona PR1 ma przekierowanie 301 do niej - ale jest to jakby "alias" ktorego uzywalem przed eu)

Oprocz tego mam jeszcze strone traktujaca o mojej (i kolegow z "ekipy") radosnej tworczosci filmowej, gdzie rozdajemy nasze filmiki na prawo i lewo bez logowania itd - tam BYC moze pojawi sie kiedys jakis AdSense no i sa tam linki do naszych innych stron (ale nie ma wymiany etc) PR3.

Okazalo sie, ze 2 moje bardzo stare (zalozone w 1999-2000) domeny pomimo, ze juz "nie zyja", inny host ma ta domene, nie ma takich kont itd, maja PR2 i PR3. Jedna domena byla filmowa, druga moja wlasna.

Moge sobie na nich ustawic spokojnie przekierowania 301 na moje strony tylko jak bedzie najbardziej oplacalnie - wzsystko wycelowac w 1 strone czy podzielic to jakos? Najbardziej mi zalezy na wrzuceniu w miare wysoko mojej strony firmowej, zabawa w AdSense na drugiej stronie to narazie spiew przyszlosci. Czy G nie da mi filtrow za 3 przekierowania 301 z PR 1, 2 i 3? i jaki to moze miec wplyw na PR strony firmowej (teraz PR 0).

Zdaje sobie sprawe, ze to sie poprostu nie zsumuje w PR6 stad moje pytanie na forum :)

ale sie rozpisalem :) sory ze powtarzam pytanie ale wlasnie przeczytalem wzsystko co szukajka wyrzucila pod nazwa "przekierowanie 301" i nie znalazlem odpowiedzi, a oczy juz mi wylaza z orbit :blink:

pozdrawiam serdecznie

Lukasz

Agencja Fotograficzna

Najlepiej rzuc linki ze swoich stron na te, ktora chcesz pozycjnowac.

Jezeli chcesz miec tylko przekierowania to innym sposobem jest rzucenie strony na "stara domena". Poczekać aż się ładnie zindeskuje i dopiero wtedy rzucić przekierowanie.

Co do wiedzy to na Twoim miejscu bym nie rzucał takich stwierdzeń o braku wiedzy na tym forum. NIe da rady jakims prostym rownaniem obliczyc PR strony. Zwłaszcza, ze to znaczenie ma PR rzeczywiste a nie na toolbar.

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

Co do wiedzy to na Twoim miejscu bym nie rzucał takich stwierdzeń o braku wiedzy na tym forum. NIe da rady jakims prostym rownaniem obliczyc PR strony. Zwłaszcza, ze to znaczenie ma PR rzeczywiste a nie na toolbar.

jesli ktokolwiek poczul sie urazony, ze posadzam go o BRAK wiedzy to przeprasza - co jak co ale niedoborow wiedzy tu nie widac - moze po prostu tamten watek zostal zapomniany

wiem, ze z liczeniem PR jest wesolo dlatego licze glownie na praktyczne porady (takie jak powyzsza - dzieki)

pozdrawiam serdecznie

Lukasz

Agencja Fotograficzna

wiem, ze z liczeniem PR jest wesolo dlatego licze glownie na praktyczne porady (takie jak powyzsza - dzieki)

Ja na Twoim miejsce darowałbym sobie takie przekierowanie. Coż to za wielka wartość PR 1,2 czy nawet 3. Taki PR nie jest aż tak trudno uzyskać. Wystarczą nawet 2-3 dobre linki. A przekierowanie może więcej szkody narobić, w zależności co kiedyś na stronie leżało, kto linkował itd.

Więc jeśli nie masz skąd, to poproś np. znajomego albo nawet kup 2-3 linki z dobrych stron i sprawa załatwiona. Niewielkie w sumie pieniądze. Jeśli wspomniane stare domeny są trupami to nie rozumiem nawet Twojej chęci przekierowania.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

1. Zakładaj topiki w odpowiednich działach

2. Tak, robiąc przekierowanie typu 301 z 8 witryn z PR 4 na jedną uzyskuje sie PR 32

3. Lepiej zbuduj na tamtych witrynach jakis site tematyczny i linkuj do swojej głównej strony.

p.s.

sam wybierz dobre odpowiedzi, uwagi.

[edytowane-Erbit]

Nie cytuj bez potrzeby

1. PR dotyczy GLOWNIE googla? (bo wydaje mi sie zalozylem to w dziale "google" wlasnie)

2. pytanie nie wydaje mi sie az TAK glupie zeby dostac TAKA odpowiedz :>

3. tak to sie pewnie skonczy, dzieki za porade

pozdrawiam serdecznie

Lukasz

Agencja Fotograficzna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności