Skocz do zawartości

Aktualizacja presty 1.5.4 -> 1.6.1.1

stania.info

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualizacja robiona modułem

1-Click Update - przebiegła pomyślnie chcę wgrać nowy szablon dokładnie ten:

lub ten:

i na froncie mam pustą stronę Debug:

Fatal error Call to undefined method Product::getColorsListCacheId()

Pomoże ktoś z prestowców ?

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

Dzięki,
u mnie problem jest chyba bardziej złożony.

Na czystej instalacji szablony działają wszystko jest ok, jeżeli robię upgrade na instalacji 1.5.4 niestety nie idzie uruchomić żadnego szablonu.

Pytanie następujące w obecnym sklepie na (1.5.4) jest ~ 20 tyś produktów / 500 kategorii jak bez większych problemów przenieść produkty, kategorie, klientów, zamówienia do tej nowej instalacji.

Baza waży grubo ponad 600 MB

Jakieś pomysły?

Robisz upgrade do 1.6 a później przenosisz same tabele produktów, klientów itd pod nową instalację. Nie jest to proste gdyż wiele tabel łączy się ze sobą.

Szablon wgrywasz wyłączając najpierw cache? Po aktualizacji należy go wyczyścić z serwera.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Robisz upgrade do 1.6 a później przenosisz same tabele produktów, klientów itd pod nową instalację. Nie jest to proste gdyż wiele tabel łączy się ze sobą.

Szablon wgrywasz wyłączając najpierw cache? Po aktualizacji należy go wyczyścić z serwera.

No właśnie nie znam infrastruktury presty bo nie działam na niej a sklep reanimuję znajomemu.

Cache przed i po jest wyłączony.

ja bym zrobił tak

- przekopiował bazę 1:1 jakimś deskotpowym narzędziem np HeidiSQL (170mb zrobił a czy zrobi 600mb to nie wiem)

- postawił nową instalację na własnej bazie

- podpiął się do kopiowanej bazy

- ewentualnie uaktualnił niezgodne tabele (o ile takie są bo nie pamiętam) na podstawie bazy z instalacji

1) Najlepszym rozwiązaniem jest wykonanie aktualizacji i uporanie się z problemem, który generuje złe wyświetlanie szablonu.
2) Jeśli chcesz przenieść same produkty, kategorie i nie wiesz dokładnie jak to zrobić - dobrym rozwiązaniem będzie import produktów za pomocą narzędzia wbudowanego w PS - najlepiej na lokalu.

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

OK Motyw działa OK na zaktualizowanej wersji, gdy wyłączę nadpisywanie,

Czyli mam rozumieć, że mam wyczyścić /override z plików i katalogów które nie są w standardowej prescie

Zgadza się ?

OK Motyw działa OK na zaktualizowanej wersji, gdy wyłączę nadpisywanie,

Czyli mam rozumieć, że mam wyczyścić /override z plików i katalogów które nie są w standardowej prescie

Zgadza się ?

Zapewne ktoś bez celu nie nadpisywał...więc samo usunięcie może spowodować inne błędy/braki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności