Skocz do zawartości

Skoki pozycji od dłuższego czasu.

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie Eksperci proszę o dobre słowo dla nowego kolegi.

Posiadam witrynę pozyczkiprzez dot net
Jest ona pozycjonowana przez pewną firmę z Poznania, o której wole nie mówić, bo to co robią to jest pożal się Boże... ale od niedawna pozycjonuje ją ręcznie i widać pierwsze top100. Niestety niepokoją mnie skoki pozycji, które są regularne. Domena pokazuje się na jeden dzień np. w top60 na 3 frazy, żeby potem zniknąć na parę dni i ponownie wrócić - znowu na jeden dzień. Przykładem może być słowo "pożyczki przez internet", gdzie obecnie jest poza orbitą(top100), a 1 kwietnia była na 64 pozycji. Inny przykład to"darmowa pożyczka" 5 kwietnia 55 pozycja, potem zniknęła na 7 dni i dzisiaj jest na 59 miejscu.
Czytam regularnie forum i wiem, że wahania są naturalne, ale wole się upewnić i poradzić, czy jest coś co według Was mogę zmienić/polepszyć/dodać.

Z góry dzięki!

gratuluje optymizmu :), uczysz się pozycjonować na frazach o które walczą ludzie z wieloletnim doświadczeniem, mocnym softem i wiedzą a i dla nich  topy są często  za ciasne. Dojść do top 60, czy 70 tonic trudnego, czym głębiej w las tym więcej drzew , na 99% wejscie do top 10 na oblegane frazy finansowe jest poza twoimi możliwościami, chcesz pobawić się w finansówki zacznik od jakiś mocno unikalnych fraz, stopniowo zwiększając trudność. 

Jest ona pozycjonowana przez pewną firmę z Poznania, o której wole nie mówić, bo to co robią to jest pożal się Boże...

No nie gadaj, że SS nie da rady wbić takich fraz do top 10 - co przed podpisaniem umowy było dla nich pestką.

Czy zgadłem ?

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

Jest ona pozycjonowana przez pewną firmę z Poznania, o której wole nie mówić, bo to co robią to jest pożal się Boże...

No nie gadaj, że SS nie da rady wbić takich fraz do top 10 - co przed podpisaniem umowy było dla nich pestką.

Czy zgadłem ?

Nie, nie jest to SSystem,  które rzeczywiście ma "super" opinie :P

Padło na innego gracza, ale to jeszcze w czasie, gdy nie miałem pojęcia o SEO. Od początku umowy pojąłem więcej niż ich cały 20 osobowy zespół.

felipe, on 13 Apr 2016 - 09:04, said:
ja obstawiam że to h t t p s ;)

to czemu samemu się nie pozycjonujesz, skoro tyle pojąłęś ?
------------------------
mateusz_ppn, on 12 Apr 2016 - 16:57, said:
... ale od niedawna pozycjonuje ją ręcznie i widać pierwsze top100.

Jak widać odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się w pierwszym poście :]

Jesli dobrze odczytuje adres strony, to grubo tam z SEO jest w tej firmie:

t7Bya3E.png

https://www.seoptimer.com/report/pozyczkiprzez.net/55be5327bc179

O właśnie o takie porady i uwagi proszę. Noindex - mam nadzieje, że to jakaś pomyłka...

Szczerze dopiero się uczę, więc moja wina, że sam tego nie sprawdziłem, ale skoro firma bierze za to pieniądze i uważa się za profesjonalistę to nawet nie przyszło mi do głowy, że nie zrobili podstawowych rzeczy! Dużo mógłbym napisać np. to, że dwa miesiące nie mieli dostępu do analytics i to jaką zrobili optymalizację, ale oszczędzę Wam tej katorgi.

mam podobny problem - chetnie dolacze sie do prosby Mateusza o dodatkowe opinie - czyli na co zwrocic uwage przy pozycjonowaniu branzy finansowej - pozyczki itp

najlepiej na nauce pozycjonowania na łatwiejszych tematach, jak chcesz się nauczyć pozycjonować na finansówkach to szacun

mam podobny problem - chetnie dolacze sie do prosby Mateusza o dodatkowe opinie - czyli na co zwrocic uwage przy pozycjonowaniu branzy finansowej - pozyczki itp

najlepiej na nauce pozycjonowania na łatwiejszych tematach, jak chcesz się nauczyć pozycjonować na finansówkach to szacun

Ja osobiście zacząłem od finansówek, ale lokalnie. W niecałe 3 miesiące 2 pozycja na słowo kredyty nazwamiasta, kredyt dla firm pozycja 1, doradca finansowy/doradca kredytowy top5. Miasto powyżej 100 tys. osób. Osobiście wole sobie stawiać trudne cele, które zmobilizują do działania.

To jest w miarę nowa domena?

Ja od jakiegoś czasu mam na nowych domenach taką sytuację że frazy rankują są w top20 i nagle wylatują po za top100 , po jednym lub kilku dniach wracają

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności