Skocz do zawartości

pozycjonowanie lokalne bez strony

pannakota

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Państwa.

Zarejestrowałem się na forum, aby uzyskać od Państwa pomoc w nakierowaniu mnie na właściwe tory pozycjonowania lokalnego. Z jednej strony jestem zupełnym laikiem w dziedzinie pozycjonowania, ale z drugiej strony samoukiem i majsterkowiczem, dlatego mam nadzieję, że uda mi się stawić czoła tej kwestii.

Stan jest następujący:

- firma posiada wizytówkę w Google moja firma i Google+ (na razie w początkowej fazie),

- firma dodana jest do katalogów (ogólnych) jak i kilku branżowych,

- brak jest strony internetowej firmy i na razie jej nie będzie (nie każde zawody mogą się w ten sposób promować),

- konkurencja jest raczej mała lub średnia, niemniej jednak stara, tzn. istniejąca już od dłuższego czasu (mają podobnie - wizytówki w google i katalogi).

Interesuje mnie wypromowanie wpisów firmy (tych w katalogach jak i wizytówek) jak najwyżej. Oczywiście nie nastawiam się na to, że za 3 dni będę na pierwszym miejscu, bo o to mi nie chodzi; chciałbym być po prostu widoczny i bardzo cieszyłbym się z pozycji na pierwszej stronie w wyszukiwarce). Chciałbym podjąć sukcesywne działania aby to osiągnąć.

Najbardziej zależałoby mi na to, żeby moje wyniki pojawiały się po wstukaniu: fraza + miasto. Obecnie wyszukiwarka pokazuje około 28 000 wyników w takim przypadku.

Tak jak zaznaczyłem wyżej nie mam i na chwilę obecną nie będę miał strony internetowej. Chciałbym wypozycjonować "moje" wpisy w katalogach oraz powalczyć w wizytówkami google.

Chciałbym podziałać możliwie najwięcej sam. Będę Państwu bardzo wdzięczny za choć punktowe nakierowanie mnie co powinienem poczytać, od czego zacząć i jak kontynuować moje pozycjonowanie lokalne. Od razu powiem, że takie zupełne podstawy jak całkowite wypełnienie danych w wizytówce, są mi znane.

Jedyne pytanie jakie tu mi się nasuwa, to korzystne jest umieszczenie nazwy miasta z nazwie wizytówki.

Za wszelkie wskazówki bardzo dziękuję.

Pozdrawiam

Panna kota

podlinkuj wybrane wpisy i tyle, jeśli to frazy niszowe to wpisy powinny być wysoko

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Czyli jak rozumiem jest dla mnie nadzieja :)

Mam jednak jeszcze wątpliwość. Napisał Pan żeby podlinkować wybrane wpisy. Bardzo bym prosił o odesłanie mnie do jakiegoś poradnika - jak podlinkowywać i jeśli można od razu zapytać, to proszę zweryfikować czy dobrze rozumiem.

Czy chodzi o to, że mam wejść na wpisy np. w popularnych katalogach, następnie skopiować cały link (i tu kolejna wątpliwość), bo np te linki będą wyglądały tak:

-ww.zum...(tekst).html

-panor...(tekst).html

i co następnie z nimi zrobić. Rozumiem, że tu muszę poczytać o podlikowaniu, dlatego proszę o ukierunkowanie mnie. Bo jak na razie w moim prostym rozumieniu podlinkowanie oznacza skopiowanie linka gdzieś, tylko właśnie gdzie (tak jak pisałem własnej strony nie mam i na razie nie będę miał, więc tam ich nie wkleję).

Bardzo proszę nie załamywać rąk nad moim brakiem wiedzy w tej dziedzinie. Jestem zdeterminowany żeby coś z tego wyszło, dlatego proszę o pomoc w miarę możliwości.

Pozdrawiam

to jest właśnie adres podstrony.

i dodać takie adres jako link na innych stronach

<a href="https://www.zum...(tekst).html">fraza + miasto</a>

tylko poczytaj jeszcze to jest przykład,

wybierz sobie wpis z katalogu czy z profil na g+, fb ( ten który jest teraz najwyżej ) i linkuj do niego

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

to jest właśnie adres podstrony.

i dodać takie adres jako link na innych stronach

tylko poczytaj jeszcze to jest przykład,

wybierz sobie wpis z katalogu czy z profil na g+, fb ( ten który jest teraz najwyżej ) i linkuj do niego

Dziękuję Jimmi.

Czy jest jakiś godny polecenia artykuł, wpis dotyczący podlinkowania. Będę bardzo wdzięczny za namiar.

Jako, że miałem kiedyś małą styczność z tworzeniem prostych stron internetowych, to moją pierwszą wątpliwość budzi fakt - jak mogę dodać zaprezentowany przez Ciebie adres do jakiejkolwiek istniejącej strony? Na pierwszy rzut oka wydaje się, że jest to zmodyfikowanie jej kodu. Przecież nie mogę zmodyfikować kodu strony znajdującej się na jakiś serwerze? Domyślam się, że jak usłyszę podpowiedź, to puknę się w głowę, no ale trudno :)

Po drugie, na jakiej stronie mam to zrobić? Czy stosuje się tu zasadę im więcej tym lepiej?

Po trzecie, czy mogę podlinowywać kilka wyników mojej firmy (różne katalogi)?

ale możesz dodać komentarz. jak będziesz miał 15 postów tutaj na forum to będziesz mógł dodać do stopki na forum.

Linkowanie skąd i na jakie frazy itp. to są jedne z podstawowych problemów pozycjonerów.

Możesz też zlecić linkowanie i to by chyba było najrozsądniejsze.

możesz linkować wiele wpisów.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

ale możesz dodać komentarz. jak będziesz miał 15 postów tutaj na forum to będziesz mógł dodać do stopki na forum.

Linkowanie skąd i na jakie frazy itp. to są jedne z podstawowych problemów pozycjonerów.

Możesz też zlecić linkowanie i to by chyba było najrozsądniejsze.

możesz linkować wiele wpisów.

Hmm, rozumiem, że dużo przede mną, ale myślałem, że poradzę sobie z tym sam. Może trzeba będzie jednak korzystać z czyichś usług. Mimo wszystko jeszcze popróbuję.

Jeszcze nurtuje mnie to, czy można tak pozycjonować (linkować), żeby nie było to widoczne dla zwykłego człowieka, zwykłego przeglądającego strony internetowe? Jeżeli tak to w jakim kierunku szukać?

Nie chciałem o to pytać, bo jednak byłem pełen optymizmu na początku, ale może już na wszelki wypadek zapytam. Jak i gdzie poszukać kogoś godnego polecenia, komu można zlecić pozycjonowanie i kto nie policzy za to bajońskich sum? Nie chodzi mi tu o żadną reklamę. Można napisać ogólnie lub PW.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności