Skocz do zawartości

Czy można umieścić kod reklamy w stopce forum?

Kubski145

Rekomendowane odpowiedzi

W poradniku piszę, że mam umieścić ją pomiędzy <body> </body> w szablonie footer, nie mam <body></body>. Póki co mam ją w szablonie index. Korzystam z MyBB 1.8.7. I jeszcze jedno takie pytanie mogę mieć np: w 2 miejscach reklamy z google adsense? Np: u góry forum i w stopce? - Czy to coś zmienia?

https://www.jakubkorzyniewski.pl/ - Zapraszam na mojego bloga o marketingu internetowym. Dużo ciekawych artykułów o social mediach, SEO czy copywritingu.

Wszystko, co się wyświetla na stronie, jest między znacznikami <body> </body>. Jeśli wstawisz w plik "footer" to najpewniej będzie widoczne na stronie, a więc będzie spełniony warunek wstawienia do <body>.

ALE 

Google zabrania wstawiania reklam na strony bez treści, m.in. strony z formularzem do logowania. A wstawienie reklamy w stopkę forum łamie tę zasadę.

Nie słyszałem by ktoś został za to ukarany, ale fakt pozostaje faktem -- takie wdrożenie nie do końca jest zgodne z wymogami Google'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności