Skocz do zawartości

Jak się robi teraz pozycjonowanie?

Jacober

Rekomendowane odpowiedzi

@jurek85, jeżeli masz wrażenie, że cena jest za wysoka, to rozwiąż umowę i poszukaj kogoś tańszego, tylko, że zazwyczaj niższa cena = niższa jakość, a w przypadku SEO jeżeli masz agencję, która ma efekty, to trzymaj ją jak PanaBoga za nogi, bo o dobrego pozycjonera teraz naprawdę trudno (uprzedzając pytanie: jeżeli ktoś jest naprawdę dobry, to nie zajmuje się drobiazgami jak pozycjonowanie drobnych klientów za kilka stówek miesięcznie, tylko robi coś, co nie wydzwania co 5 minut jak tylko algorytm się zmieni i strona spadnie o jeden i dodatkowo przynosi większe dochody...)

"artykuły na whitepress są kiepskie" - bo są pisane pod pozycjonowanie i zazwyczaj mają mierną wartość merytoryczną.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

"artykuły na whitepress są kiepskie" - bo są pisane pod pozycjonowanie i zazwyczaj mają mierną wartość merytoryczną.

No, z tym się nie zgodzę.

Whitepress nie jest rewelacją ale spełnia swoje zadanie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@jurek85, jeżeli masz wrażenie, że cena jest za wysoka, to rozwiąż umowę i poszukaj kogoś tańszego, tylko, że zazwyczaj niższa cena = niższa jakość, a w przypadku SEO jeżeli masz agencję, która ma efekty, to trzymaj ją jak PanaBoga za nogi, bo o dobrego pozycjonera teraz naprawdę trudno (uprzedzając pytanie: jeżeli ktoś jest naprawdę dobry, to nie zajmuje się drobiazgami jak pozycjonowanie drobnych klientów za kilka stówek miesięcznie, tylko robi coś, co nie wydzwania co 5 minut jak tylko algorytm się zmieni i strona spadnie o jeden i dodatkowo przynosi większe dochody...)

dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Ja zajmuję się jako taką promocją i działaniami marketingowymi w pewnej firmie zajmującej się soczewkami i ostatnio dostałem takie zadanie aby przeanalizować działania naszej agencji SEO. Niestety na chwilę obecną wygląda to tak, że płacimy wcale nie mało (choć to może pojęcie względne;)) i to już chyba drugi rok, a interesujące frazy pływają w okolicach 2-3 dziesiątki. Nie zrozum mnie źle, ja wiem, że topowe frazy potrzebują czasu, ale po takim czasie chciałbym widzieć jakieś efekty, a tu ni widu ni słychu:)

W dodatku w raportach dotyczących ich działań widzę takie kwiatki jak (super artykuły z linkiem umieszczane na artelis, 3 wpisy do katalogów w miesiącu, albo blogi zapleczowe zakładane na chybcika pod koniec miesiąca żeby pokazać, że "coś się robi":/)

W każdym bądź razie wydaje mi się, że w firmie której pracuje nie było świadomości jak dobrze podejść do tematu dlatego tak wypytuję. Po prostu chętnie poznam wasze zdanie w tej kwestii :) jeszcze raz dzięki:)

dziękuję bardzo :)

Co tu sprawdzać? Audyt przepraszam czego?

Dwa lata i druga lub trzecia strona:) co tu więcej dodawać.

Wynik audytu

1) Nic nie robią trzeba ich zmienić

2) Robią dużo ale są za ciency w uszach trzeba ich zmienić

3) Trzeba czekać może bing będzie liderem w wynikach wyszukiwania a tam jesteście w top10

Weź kasę rozdaj darmowe soczewki w konkursie będziesz miał więcej z tego wejść niż 2 czy 3 strona wyników wyszukiwania.

Ps. Whitepress jakie spełnia w chwili obecnej zadania? Pokazuje klientowi, za ile kupiłem linka, którego każdy może mieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności