Skocz do zawartości

Zmiana domen, jak to rozegrać?

Peepek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Aktualnie prowadzę sklep producenta sprzętu turystycznego. Posiadam domene piknik.czest.pl. Chciałbym jednak pozmieniać sporo rzeczy i proszę was o poradę jak to rozegrać, żeby najmniej stracić z pozycjonowania. Planuję zrobić wizytówkę a sklep przenieść na inną domenę. Mój plan był taki żeby przekierować ruch z piknik.czest.pl na nową domenę, gdzie przeniosę sklep a na tej zrobić wizytówkę po jakimś czasie. Czy może lepiej będzie kupić 2 domeny - piknik.czest.pl przekierować na nową sklepową, a wizytówkę postawić na kompletnie innej nowej domenie?

Kolego @Peepek, moim zdaniem źle zabierasz sie do tego :) Odpowiedziałeś, że idziecie w hurt i tego sie trzymajcie. Nie wiem jak duży macie asortyment na ten moment, ale zacznij od analizy słów kluczowych, może okazać sie, że ruch z tych słów bedzie bardzo mały. Na szybkości wrzuciłem Waszą strone w Ahfres i szału tam nie ma :) Jeżeli chcesz, podaj słowa kluczowe jakie Cie interesuja to np z semstorma podam Ci prognozowany ruch, możesz też sprawdzić w Adwordsie. Myśle że nie macie co pchać sie we frazy typu : sklep sportowy czy sklep turystyczny, nawet jak by sie udało wypozycjonować te frazy to i tak nie bedzie ( na ten moment) Wasz sklep spełniał oczekiwania pot. klientów. Najpierw zbuduj sklep z dobrą ofertą a potem pozycjonowanie. Co do pozyskiwania klienta hurtowego, to musicie wyjść do klienta a nie liczyć że klient Was znajdzie, wiec pozycjonowanie dałbym na drugi plan. Lepiej dobry sklep + B2B oferta na maila lub pocztą do sklepów stacjonarnych + sklepów online

Co do Twojego pytania, to po pierwsze, po sprawdzeniu Ahfres ( chyba że masz poblokowany dostep) wynika, że nie ma wielkiego znacznie jak rozegrasz zmiane domeny, wiele nie stracisz. Jeżeli tak bardzo chcesz zmieniać domen kup nową, ewentualnie popatrz za jakąś "używaną" i daj przekierowanie. Nie wiem o co chodzi Ci z wizytówką, o google maps ? To i tak robisz do strony firmowej, wiec zrobisz albo do obecnej domeny jak ją zostawisz, albo do nowej. Nie musisz mieć kolejnej strony pod wizytówke google maps

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności