Skocz do zawartości

Losowy cytat na Wordpressie - problem z polskimi znakami?

cosiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z wyświetlaniem się cytatów na stronie głównej pod nagłówkiem CYTAT - https://www.imperiumromanum.edu.pl/

Przyznam się na mechanizmie dzałania skryptu się nie znam i próbuję się dowiedzieć dlaczego niektóre z cytatów nie wyświetlają się w cudzysłowach, a jedynie pod nimi. Niektóre złote myśli pojawiają się prawidłowo, jednak część z nich spada o akapit niżej a cudzysłowia nad nimi zostają w relacji "".

Cytaty edytowane są z poziomu Wordpressa i dodane na stronę shortcodem. Nie ja programowałem skrypt i po prostu próbuję się teraz dowiedzieć, czemu niektóre z sentencji są niestetyczne. Udało mi się zaobserwować, że w edytorze po wyświetleniu Źródła dokumentu wpisana litera "ó" pojawia się jako ó.

Niekiedy autorzy tych cytatów mogą być podlinkowani. Niektórzy pojawiają się prawidłowo z odsyłaczem, a inni np tak:

<a href="\" title="\"Enniusz\"">Enniusz</a>

Prośba o pomoc w temacie.

Dość łopatologicznie przedstawione, ale może wytłumaczycie mi w czym rzecz, bo już troszkę się naszukałem.

Pozdrawiam,

Cosiek

rom400.gif

Największa strona o antycznym Rzymie

Wariant 1.
wyśli na serwer plik cytaty.txt - gdzie wymienisz cytaty (oddzielaj enterami) potem w edycji szablonu dodaj ten kod:

<?php 
$quote=file("cytaty.txt");
$totalnumberofquotes=count($quote);
$rdm=rand(1,$totalnumberofquotes);
echo $quote[$rdm];
?> 

Wariant 2.
znajdź inny plugin do cytatów

koon 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności