Skocz do zawartości

lista firm hosting - rejestracja domen

luman

Rekomendowane odpowiedzi

Auć.

Wczoraj przeliczyłem jaki będę potrzebował transfer po ostatnim update rankingu Google (dla mnie potężny boost). Wychodzi na to że mogę mieć przy stronie niszowej "niestety" ok. 60 tys odsłon miesięcznie, czyli ok. 6GB/m (a "niestety" przy moim nowym sposobie, zwiększenie ilości odsłon o 10 tys jest dziecinnie proste, a nawet pożądane...), liczyć się muszę z ok. 10-12GB/m, bo przeważają strony z grafiką...

No i mam problem. Na strefa. pl mam najtańszą opcję, 5GB. A ci mili państwo liczą sobie za hosting z 20GB transferu ok. 850zł. (Obecne 5GB to 122zł). Za zwiększenie transferu o 1GB liczą sobie 14,64zł/m (!).

Nosi mnie. W jakich realiach żyją polskie firmy (nie tylko wspomniana), które proponują konto www 200MB i transfer miesięczny 5GB? Rozumiem że w/g nich w Globalnym, Masowym Medium jakim jest Internet, strona powinna być przeglądana od początku do końca 25 razy w miesiącu, czyli raz dziennie? Grrrr! A 5GB przekroczysz przy raptem 2 tys. odsłon dziennie... Czy to oferty tylko dla wytwórni witraży, producentów tkanin na zasłony i szkół jogi? Dla nikogo 'większego'?

Pytanie do Ciebie:

Czy korzystasz z w miarę taniego hostingu z względnie dużym (ok. 50GB) limitem transferu i kontem nie mniejszym niż 100-200MB?

Wiem że powyżej widnieją, linki, a w nich szczegółowe dane i oferty, które przeglądałem, ale ciekaw jestem Twojej opinii o danej firmie: z czego korzystasz, czy polecasz, czy nie - ze szczególnym naciskiem na te z dużym transferem.

Z góry dzięki,

Pozdrawiam, J.

ja tez sie zastanaqwialem nad tym w jakich realiach zyja polskie firmy.

mowisz 800 zl za 5 GB. To jest totalny absurd.

ja mam jeden hosting gdzie za 4 GB transferu i 300 MB poiwerzchin zaplacilem 60 zl ..... za caly rok.

Ja mam teraz zamiar wyprobowac ta pierwsza oferte PowWeb.

Cena za rok: 308 zl

Dysk: 2 GB

transfer 150 GB

Darmowa domena.

Porownanie zrobice sobie sami. To jest szok.

Lista firm hostingowych

Jak ktos znajdzie lepsza oferte to prosze o kontakt.

Proszę bardzo:

https://www.dmkproject.pl

całkowita pojemność serwera 100 MB

miesięczny transfer danych 60 GB

obsługa PHP/CGI/MySQL

dowolna ilość kont email

dowolna ilość domen

dowolna ilość subdomen

dowolna ilość kont FTP

dowolna ilość baz MySQL

panel administracyjny cPanel X

Fantastico DeLuxe

Cena: 122,00 zł brutto / rok

Co wy na to :?:

Live Free or Die

hostned.com

https://hostned.com/hosting.htm

za $70 (ok.300 zl) za rok jest unlimited trensfer, 1GB disk space, php, 99 baz mysql, nieograniczona liczba kont mail, PLESK panel admin (bardzo dobry)

Stabilnosc daje rade, szybkosc tez jest ok, pomoc dobra. W zasadzie raz mialem problem z nimi ale tylko dlatego ze zmieniali konfiguracje serwera i nie napisali do mnie 2 dni offline. Ale ogolnie uptime dobry w sensie brak przerw w pradzie.

Check email deliverability tool Maildog

widze ze ciekawe propozycje sie wywiazaly

bardzo sie ciesze z tego powodu :)

mozna sobie przegladnac wszystkie oferty i wybrac ta najbardziej odpowiadajaca wymaganiom

jeszcze raz dzieki za info i zapraszam do przescigania sie w coraz to lepszych ofertach let the best win

pozdro all

Ja na wielu stronach korzystam z Powweb i uwazam, ze za ta cene sa naprawde swietni.

Wiadomo, ze zdarzaja sie przestoje ale sporadycznie.

Do tego maja fajny program partnerski, wiec jezeli klikniecei w ten link przed zapisaniem sie to bede sie cieszyl :)

iedyś to się liczył dostęp do szela. Teraz widzę że nikomu z Was nie jest potrzebny?

Zalezy do jakiego serwisu. Mam serwisy na ktorych mi nie zalezy, zebym mial dostep do shella, a mam tez takie gdzie wiekszosc rzeczy robie w shellu.

Niestety, Ci co oferuja dostep do shell'a nie naleza do tych najtanszych, a w tym watku akurat chyba chodzilo o tani i dobry hosting.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności