Skocz do zawartości

Wyzerowanie parametrów domeny

chorazy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Zarejestrowałem domenę "z rynku wtórnego" (wygasła), która miała całkiem przyzwoite parametry SEO i prawie 2000 linków do niej prowadzących. Gdy postawiłem na niej swoją stronę i sprawdziłem ponownie parametry z Majestic oraz whois, okazało się, że wszystkie zostały wyzerowane. Jedyny ślad, jaki został, był tutaj https://whois.domaintools.com Widnieje tam informacja, że pierwsze zapisy whois dla tej domeny pojawiły się w 2009 roku. Reszta wygląda tak, jakby domena nigdy wcześniej nie była rejestrowana. Łącznie z Web Archive.

Dlaczego tak się stało? Czy przy ponownej rejestracji domen wygasłych ich parametry są zerowane?

Kryształowej kuli brakuje. Prawdopodobnie kupiłeś domenę, która była przeorana przez poprzedniego właściciela - miała jakieś linki z blastów, ale wszystko w międzyczasie wyparowało. Czasami też sami domainerzy wbijają BL tuż przed wygaśnięciem domeny tylko po to, żeby zwiększyć prawdopodobieństwo zakupu (często między tysiącami swoich domen, które trzymają w portfolio, a jak nikt się nie zgłosi, domenę puszczają, Ty ją kupujesz, bo sądzisz, że tam był jakiś BL i nagle go nie ma).

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności