Skocz do zawartości

Sprawdzanie rzeczywistej pozycji w google

suszela

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim, mam pytanie w jaki sposób mogę określić rzeczywistą pozycję w google swojej strony?

Przykładowo od jakiegoś czasu korzystam z skryptu stat4seo i w nim moja domena wynajem-krzesel.pl na słowo kluczowe wynajem stołów i krzeseł wskazuje na 4 pozycje w google, patrząc w trybie incognito przeglądarki chrome wskazuje na pozycję 2 a korzystając z isearchfrom.com wskazuje na pozycję 6 o dziwo serplab pokazuje pozycję 5. Jak więc mogę uzyskać rzeczywistą pozycję mojej strony na daną frazę?

IQOS - Po co śmierdzieć papierosami i jeszcze się nimi truć? Polecam podgrzewany tytoń jako alternatywę https://api.iqosfriends.pl/polecam?a=BNII8U :rolleyes:

mam pytanie w jaki sposób mogę określić rzeczywistą pozycję w google swojej strony?
Każda strona SERP pokazuje "rzeczywistą pozycję". Natomiast miejsce wynikach SERP zależy od czynników związanych z samym odpytywaniem głównie chodzi tu geolokalizacje  i historię przeglądania i czy jesteś zalogowany w G.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Czyli mam założyć, że moja strona mieści się ogółem między 1 a 6 pozycją w wyszukiwarce tak ?

"Może jeszcze średnią arytmetyczną policzyć?" :)

Mam stałe IP mojego internetu, natomiast stałe IP w skryptach typu stat4seo no raczej graniczy z cudem.

IQOS - Po co śmierdzieć papierosami i jeszcze się nimi truć? Polecam podgrzewany tytoń jako alternatywę https://api.iqosfriends.pl/polecam?a=BNII8U :rolleyes:

Czyli mam założyć, że moja strona mieści się ogółem między 1 a 6 pozycją w wyszukiwarce tak ?
Masz założyć, że każdy z odwiedzających może widzieć teoretycznie inną pozycję. To zależy też od typu pytania.

natomiast stałe IP w skryptach typu stat4seo no raczej graniczy z cudem.

Można mieć "stałe IP" po przez własne proxy na stałym IP VPS'a lub od firmy takowe oferującej.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W przypadku tej tematyki spore znaczenie ma wspomniana już geolokalizacja. Googlując podaną przez Ciebie frazę, w pierwszej kolejności wyświetla mi się kilka wyników z mapkami, a większość z pozostałych wyników na 1. stronie SERPów jest dostosowana do miejscowości, jaką Google u mnie wykrył. 

Mówiąc wprost, inne wyniki uzyska osoba z Warszawy, inne z Olsztyna, inne z Poznania - będą one uzależnione od konkurencji we wskazanej miejscowości. Na https://adwords.google.com/apt/AdPreview możesz podejrzeć wyniki, zmieniając lokalizację, więc porównaj sobie teraz wyniki dla kilku z nich - zarówno dla tych, w których działa biznes, jak i dla kilku niepowiązanych. Możesz też zrobić to szybciej i wrzucić do jakiegoś monitora. Akurat na https://www.seostation.pl/ mamy opcję monitorowania lokalnych wyników, więc przygotuj sobie pełną listę fraz i dodaj stronę kilka razy, najlepiej tyle ile masz lokalizacji + 1 niezwiązana miejscowość, aby porównać wyniki. Zobaczysz wtedy, dla ilu fraz widać mocne powiązanie z lokalizacją. 

Wrzucam screena, żebyś zobaczył jak wyglądają te ustawienia.

W przypadku tej tematyki spore znaczenie ma wspomniana już geolokalizacja. Googlując podaną przez Ciebie frazę, w pierwszej kolejności wyświetla mi się kilka wyników z mapkami, a większość z pozostałych wyników na 1. stronie SERPów jest dostosowana do miejscowości, jaką Google u mnie wykrył. 

seostation-lokalnie.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności