Botek Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Witam Co sądzicie o przejmowaniu/łączeniu?/ firm hostingowych. Ogicom skupuje firmy i nie wiem czy uciekać z Hekko i Biznes-host póki czas. Mam sporo domen zarejestrowanych w Hekko i nie wiem czy nie będzie problemu z nowym właścicielem Znalazłem taki wątek: https://www.webhostingtalk.pl/topic/34274-dyskusje-logoutpl-biznes-hostpl/page-17 Przejęci: Superhost.pl webhost.pl Hekkonet chodzą słuchy o Biznes-Host https://www.webhostingtalk.pl/user/15571-tgx/ pierwszy post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Bylo o tym na PiO już dawno ( kiedy informacje zostały opublikowane przez hekko, superhost, ogicom.( mieli taki obowiązek) Rynek konsoliduje się nic nadzwyczajnego nie dzieje się. Jeśli chodzi o szared hostingi, VPSy ja dalej wole male firmy bo bardziej elastyczne i zazwyczaj kontakt jest lepszy i bardziej rzeczowy. Poziom usług nie tylko nie gorzej a wielu przypadkach nawet lepszy pod względem cena/jakość/stabilność. Oczywiście jak chcesz tanio dedyka to kupujesz root w sterowni admin tym steruje i cala arytmetyka. Jak chce się nic nie robić i mieć dedyka kupuje się z administracją. Połączenie tych firm moim zdaniem w naszej branży nic zupełnie nie zmieni. Cytat zarejestrowanych w Hekko i nie wiem czy nie będzie problemu z nowym właścicielem Niby czemu mieli by być problemy. Jak ktoś skupuje firmy hostingowe to nie po to aby robić kogoś w konia na 4 domenach a po to żeby mieć większe szanse konkurować z dużym graczami na rynku. Więc maja 2 wyjścia lub dampingować ( co dla klienta końcowego bajka) lub mocno reklamować się a wtedy będą potrzebować na do budżetów i ceny mogą wzrosnąć to poziomu nieco niższego jak maja konkurenci.Nie mam pojęcia jaką strategie mają. Mam w tych firmach w sumie 4 konta i parę domen. Nawet jak podniosą nie co cenę, taniej będzie zostać jak przenosić się. Ale to co Ty piszesz jest nie logicznie, w jednym i drugim przypadku negatywny pr im nie na rękę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1349 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Cytat Co sądzicie o przejmowaniu/łączeniu?/ firm hostingowych. Jeden właściciel, X spółek - taki jest efekt końcowy, Dla użytkowników niewiele się zmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Botek Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 No, to uważam temat za zamknięty z mojej strony. Powrócę do niego za rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin777 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 W dniu 23.04.2016 o 14:37, x1349 napisał(a): Cytat Jeden właściciel, X spółek - taki jest efekt końcowy, Ważne żeby BJ nie był tym jednym właścicielem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Botek napisał(a): Witam Co sądzicie o przejmowaniu/łączeniu?/ firm hostingowych. Typowa biznesowa czynność. Przejmowanie (pozbywanie się) konkurencji w interesującym segmencie a później dyktowanie cen. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noupe Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Firma hostingowa to nie allegro, że może dyktować ceny. Firm hostingowych jest jak "mrówków", więc jak coś nie nie podoba w jednej to jest pierdyliard innych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Botek Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgodnie z obietnicą powróciłem do tematu po roku czasu. Przedłużenie domen PL, podnieśli z 54,12 zł na 84,87 zł !!!. To jest efekt połączenia/przejęcia firm/ teraz szukają kasy, by się odkuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pankir Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Dziwi mnie, że ludzie nie mają wszystkich swoich domen na ovh, ceny stabilne zero problemów, kontakt do d... ale po co komu kontakt przy domenach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dralik Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 @Pankir czasami ten kontakt jest niezbędny jak woda do picia, więc jeśli masz 2-3 domeny to nawet jak w nazwa.pl zapłacisz po 123 zł brutto to nie będzie Cię to bolało .. jak masz po kilka tys domen to wtedy jest zupełnie inna rozmowa, wtedy nawet 1 zł robi na ilości spore kwoty, chociaż proporcjonalnie to wciąż drobne SYSTEM WYMIANY LINKÓW LINKTAK.PL Punkty statlink wolnej chwili sprzedaje przyczepy samochodowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.