Skocz do zawartości

Koniec Ahrefs i Majestic ?

majkie

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z niemiłym doświadczeniem jakim była współpraca z typowo zapleczową firmą seo (100% linków z własnego zaplecza) dość szybko doszedłem do wniosku że zaplecza i zaplecza zaplecz mają poblokowane roboty typu ahrefs i majestic.

Zatem idąc dalej, roboty pokazują głównie linki z ogólnodostępnych miejsc typu profile , komentarze i stronki które jeszcze tych robotów nie zablokowały.

Rzuciłem okiem na fraze agencja seo kwiatek msc 4 (miasto ok 500 tys )

CF 21

TF 9

Domeny  20 

Takich ciekawych przypadków było więcej. I teraz pytanie jak widzicie przyszłość tych softów ? 

2. Jak sprawnie odkryć zaplecze konkurencji ?

3. Rada przy wyborze firmy seo  na mój gust gdy majestic pokazuje takie śmieszne liczby to gra w ruletke = jak strona nie wejdzie w topy albo zaplecze oberwie i zakończymy współprace , mamy stracony rok

zaplecza zaplecz

Generalnie nie ma czegoś takiego.

które jeszcze tych robotów nie zablokowały.

I nie zablokują bo nie mają powodu. Takie boty w większości blokują ludzie robiący zaplecze. Nikt normalny specjalnie tych botów nie wycina.

na fraze agencja seo kwiatek msc 4 (miasto ok 500 tys )

To jest żadna fraza kolego, pewnie ma poniżej 100 wyszukiwań miesięcznie wg planera o ile w ogole jakieś ma. (Agencja seo katowice ma 10 wyszukan miesiecznie wg planera).

jak widzicie przyszłość tych softów ? 

Miały sie dobrze, po wyzerowaniu PR będą miały się jeszcze lepiej.

Jak sprawnie odkryć zaplecze konkurencji ?

W zasadzie jedyne co możesz zrobić to wyciągnąć linki dla danej domeny z jak największej ilości narzędzi, a i tak wszystkiego nie zobaczysz, Skup sie na budowaniu linków, nie na podglądaniu.

na mój gust ...

Na mój gust masz niewielką wiedzę w temacie i na podstawie tej niewielkiej wiedzy wyciągasz błędne wnioski. Albo musisz się podszkolić, poczytać, albo odpuścić.

to gra w ruletke

Pozycjonowanie to zawsze w pewnym sensie gra w ruletke bo gwarancji nie ma. Chcesz mieć gwarancje - płać adwords. Chcesz mieć taniej ale bez gwarancji - rób seo.

Koniec Ahrefs i Majestic ?

Po pierwsze to tytułem wprowadzasz w błąd, bo nie zaszły żadne zmiany zewnętrzne, które mogły by spowodować "koniec" tego typu usług.

Mam wrażenie, że chodzi Ci o coś innego w tym poście ... na megusta jakaś szeptanka  się szykuje ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Człowieku równie dobrze mogli zablokować Google i wtedy Google również nie wchodziłby na np. Twoją stronę, to co mam powiedzieć, że koniec Google? Nie zajmujesz się SEO lub zajmujesz i zadajesz pytania o techniki firmy... Jak płacisz za efekty to czekasz na efekt...

Tego typu serwisy zarobią jeszcze więcej dzięki pełnemu wyłączeniu pr. Aha, jak ktoś blokuje te roboty na swoim zapleczu (oczywiście tylko w htaccess) to jest to dla niego duży plus.

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności