Skocz do zawartości

Indeksacja strony

krakmarek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie znalazłem podobnego tematu więc pozwoliłem sobie założyć nowy.

Jakiś czas temu zarejestrowałem domenę. Dość ciekawa nazwa (przynajmniej dla mnie) oraz jakaś tam historia w web.archiwe, do tego pozostałości linków z katalogów....

Postawiłem bloga, na którym mam już kilka wpisów. Stronę 10 dni temu dodałem do Search Console wraz z mapą witryny a mimo to do tej pory ta nie została zaindeksowana. Nie wiem czy mam się martwić, czy cierpliwie czekać.

Pytam bo dwie inne strony, które również wtedy dodawałem Google zaindeksowało już na drugi dzień - tu domeny były świeże.

Ekskluzywna galanteria skórzana dla wymagających.

Metody na zarabianie pieniędzy w internecie.

Na sprzedaż ekskluzywne torby lekarskie oraz kalendarze.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Trochę wyrozumiałości, do tej pory zdążyłem poznać polecenie

Nie mniej jednak linki, które wrzuciłeś okazały się pomocne. Znalazłem odpowiedź na pytanie (przynajmniej tak mi się wydaje) a przy okazji nauczyłem się czegoś nowego :)

Witam,

Nie znalazłem podobnego tematu więc pozwoliłem sobie założyć nowy.

Jakiś czas temu zarejestrowałem domenę. Dość ciekawa nazwa (przynajmniej dla mnie) oraz jakaś tam historia w web.archiwe, do tego pozostałości linków z katalogów....

Postawiłem bloga, na którym mam już kilka wpisów. Stronę 10 dni temu dodałem do Search Console wraz z mapą witryny a mimo to do tej pory ta nie została zaindeksowana. Nie wiem czy mam się martwić, czy cierpliwie czekać.

Pytam bo dwie inne strony, które również wtedy dodawałem Google zaindeksowało już na drugi dzień - tu domeny były świeże.

Obawiam się, że słabo szukałeś na forum. Pamiętam, że w tym miesiącu takie sam przypadek był poruszany na forum. Co do twojej strony to obstawiam banana. Strona pewnie była pod SWLem :)

W zakładce ręczne działania (Search Console) znalazłem komunikat:

Wygląda na to, że strony w tej witrynie używają agresywnych technik spamu, np. automatycznego generowania bezużytecznego tekstu, maskowania bądź powielania treści z innych witryn internetowych, i/lub wielokrotnie bądź w poważny sposób naruszają Wskazówki Google dla webmasterów.

Zgłosiłem do ponownego rozpatrzenia. Ile mniej więcej trzeba czekać aż sprawdzą stronę?

Ok

Miesiąc mogę poczekać, tym bardziej że domena fajna :)

Gdy będę dodawał w tym czasie nowe unikalne treści i pozyskiwał wartościowe linki będzie miało to jakieś pozytywne znaczenie czy już teraz bez znaczenia?

Ok.

Ale mogę spodziewać się, że moje zgłoszenie raczej zostanie pozytywnie rozpatrzone? Czy może fakt, że domenę zarejestrował ktoś inny i postawił na niej całkiem nową stronę, to nie wystarczający argument?

Różnie z nimi bywa... czasami odpuszczają, a czasami każą zrzekać się linków...

Nie bardzo rozumiem. Chodzi Ci o to, że Google wyśle mi wiadomość o tym, że strona ponownie pojawi się w ich indeksie pod warunkiem, że wszystkie linki do tej pory zgromadzone stracą swoją moc?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności