Skocz do zawartości

Page-level ads - nowe reklamy na mobilne

Linkman

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj w moim panelu AdSense zostały mi zaprezentowane nowe jednostki na smartfony, które (do wyboru) zajmują cały ekran (taki chyba pop-up) albo tylko u dołu zasłaniają treść. macie jakieś informacje o skuteczności tego?

Nie wliczają się do limitu 3 jednostek na stronie, to jest fajne.

Wygląda na to że nie mają wymiarów - w kodzie nie ma.

Nie wiem czy Cię rozumiem ale one są wyświetlane tylko gdy strona jest odwiedzana ze smartfona (nie wiem czy z tabletu też). Na całej stronie albo u dołu ekranu czyli jak przewijasz to i tak cały czas tam jest.

Cairns, one ponoć wyświetlają się tylko w "optimal times" - chodzi chyba o to, że tylko jak są idealnie dopasowane i nie wiem czy chodzi o dopasowanie do treści czy do zainteresowań.

OK. zaraz je wyłączę, gdyż:

• not running in Firefox or Opera Mini on Android devices
  • only running on iOS 5 and higher and in Safari and Chrome
  • Anchor ads not supported on any Windows Phone, Vignette ads only on mobile Internet Explorer and Windows 8

Here are other issues:

• does only work in portrait mode (if you hold your device vertically)
  • does only work on devices between 320 and 420 pixels wide
  • does not work if you are zoomed into the page

webgilde.com/en/adsense-page-level-ads-test/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności