Skocz do zawartości

Zaplecze z myślą o sprzedaży

krakmarek

Rekomendowane odpowiedzi

Tak wiem, jest temat gdzie mógłbym zadać poniższe pytania, proszę jednak o wyrozumiałość.

Zastanawiam się nad tym, aby tworzyć zaplecza z myślą o ich późniejszej sprzedaży. Nie chodzi mi o postawienie stronki (na darmowej platformie blogowej/serwerze), podlinkowanie, wrzucenie kilku artykułów, poczekanie aż wszystko się zaindeksuje i wystawienie takiej strony na sprzedaż.

Mam na myśli bardziej wartościowe strony a dokładniej:

rejestracja domeny,

kupno serwera,

postawienie strony,

systematyczne publikowanie unikalnych treści,

linkowanie,

sprzedaż takiej strony powiedzmy po 0,5-1 roku obecności w sieci gdy już PA, DA osiągną jakieś przyzwoite wartości

I teraz tak.

Gdzie w miarę tanio zarejestruję domeny (głownie te z końcówką .pl). Chodzi mi o takie firmy, które bez problemu wydadzą mi kod authinfo - gdyby znalazł się klient na stronę.

Jak to jest z hostingiem (pytanie do osób, które kupowały/kupują gotowe zaplecza). Gdy kupujecie taką stronę interesuje Was tylko przeniesienie domeny, plików oraz bazy danych strony na wasz serwer, czy cały pakiet wraz z hostingiem. Jeśli cały pakiet wraz z hostingiem to czy istnieje możliwość przepisania własności do takiego konta na inną osobę/firmę? Które firmy hostingowe dają taką możliwość?

Ekskluzywna galanteria skórzana dla wymagających.

Metody na zarabianie pieniędzy w internecie.

Na sprzedaż ekskluzywne torby lekarskie oraz kalendarze.

Witam,

1. domeny: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/44256-gdzie-i-za-ile-kupi%C4%87-domeny-globalne-w-polsce/

2. Co do serwera to tak jak chcesz sprzedać tak sprzedajesz... Każda firma zmieni właściciela dzierżawcy...

Przeglądałem temat z domenami, do którego link wrzuciłeś. Pytanie czy np. decydując się na wybór unixstorm.org, masternet.pl, hekko.pl nie będzie problemu z authinfo (łatwość, szybkość uzyskania kodu)?

Jak wogóle wygląda popyt na tego typu usługi? Kupujecie gotowe zaplecza czy raczej skupiacie się na ich budowie?

Mam na myśli bardziej wartościowe strony a dokładniej:

rejestracja domeny,

kupno serwera,

postawienie strony,

systematyczne publikowanie unikalnych treści,

linkowanie,

sprzedaż takiej strony powiedzmy po 0,5-1 roku obecności w sieci gdy już PA, DA osiągną jakieś przyzwoite wartości

To co wymieniłeś nie buduje wartościowej strony. Masę jest kiepskich  stron z unikalna treścią i co z tego? Nic.

Unikalność treści owszem, ale treść musi być jeszcze interesująca dla odbiorców.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Na szybko zobrazowałem sprawę.

Myślę, budować strony, których cele będzie pozyskanie użytkowników. Mam zamiar wrzucać na nie bardziej wartościowe artykuły, nie tylko unikalne ale takie, które zachęcą użytkowników do ponownej wizyty. Strony, które mają na "siebie zarobić" (reklama, pp) tak aby moja praca niebyła tylko stratą czasu.

Skoro chcesz zarabiać na PP, reklamie, to po co sprzedawać?

Gdybyś poważnie myślał o biznesie to byś wszystko sprawdził, a nie zadawał głupie pytania, typu czy dadzą ci authinfo. Z tego mogę wywnioskować, że czytałeś temat tylko w ostatnich postach w których pytałem czy OVH na prawdę daje lekką ręką ten kod. Wydaje mi się również, że nawalasz posty, aby licznik podskoczył.

Chcę to traktować jako dodatkowe zajęcie, jeśli pomysł się sprawdzi to wtedy może poważniej podejdę do tematu. Nastawiam się głównie na późniejszą sprzedaż stron. Fajnie jednak by było, gdyby w czasie od "postawienia" strony do jej sprzedaży, zwrócił mi się koszt zakupu domeny/serwera, toteż wspomniałem o reklamie i pp.

Jak myślisz o sprzedaży to sprzedając powinno ci się zwrócić wszystko... Koszt domeny to 10zł, a serwera 50zł na rok. Człowieku to jest jedna impreza mniej i masz pakiet.

Ps. zależy jak imprezujesz, bo może okazać się, że możesz kupić za to 100 domena i tyle samo serwerów :)

Heh tu się zgodzę :)

Ale nie miał bym nic przeciwko aby każda (jeśli przyjmiemy, że po 6 miesiącach będę chciał sprzedać) w tym czasie coś dla mnie zarobiła.

Po raz kolejny piszę, jak do tego czasu strona będzie na ciebie zarabiała to po co sprzedawać? Lepiej postawić kolejną stronę i kolejną i kolejną ...

W konsekwencji dojdziesz do sytuacji w której będziesz wkładał tylko koszty abonamentowe a strony stworzą pasywny dochód. Temat zamknięty i wyczerpany...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności