Skocz do zawartości

linki adsense pojawiaja sie tylko raz

qba

Rekomendowane odpowiedzi

witam

wiem ze na forum byly juz o tym wspominane ale nic konkretnego nie wyczytalem

mianowicie co zrobic jesli na mojej stronie w dziale download chcem aby linki google pokazywaly sie pod kazdym plikiem a one pokazuja sie tylko pod pierwszym? (kod jest pod kazdym ale wyswietla linki tylko pierwszy)

czytalem cos o zwiekszeniu ilosci contentu na stronie ale wszedzie ta sytuacja jest taka sama

dla zorientowania sie w sytuacji podaje adres gdzie mozna sytuacje podladnac:

https://www.spolszczeniagier.orge.pl/download/a-%11-d/

CMS to joomla, komponent downloadu to DOCman

BTW jesli macie jeszcze jakis uwagi co do strony, jej pozycjonowania, adsensu na niej chetnie wyslucham o ile beda w miare konstruktywne

Lubisz gry komputerowe jednak męczą Cię angielskie wersje? Sprawdź spolszczenia gier i spolszczenia do gier!

A może wolisz sennik internetowy, senniki online

chodzi o to ze niebardzo wiem jak wstawic te linki tylko raz pod pierwszym plikiem

w sumie niewiedzialem ze za samo powtarzanie kodu mozna wyleciec z AS

dziekuje za informacje, postaram sie cos z tym zrobic (oczywiscie jesli macie jakies doswiadczenie z joomla i adsense to chetnie poslucham)

EDIT

jak znajde chwilke czasu to pomysle nad spisaniem jakiegos krotkiego "dekalogu" z takimi wskazowkami, chyba ze ktos mnie uprzedzi ;-)

Lubisz gry komputerowe jednak męczą Cię angielskie wersje? Sprawdź spolszczenia gier i spolszczenia do gier!

qba - ja już zostałem raz posądzony o to, że wszystkim źle wróże - ale moim zdaniem testowanie jak szybko google wykryje, że masz 11 wstawek nie jest dobrym pomysłem - to mogą z automatu zrobić - a nie zawsze wysyłają najpierw maila z prośbą o poprawę (chociaż ostatnio coraz częściej).

Na Twoim miejsu jak nie wiesz jak to zrobić, żeby było zgodnie z regulaminem - ściągnij w ogóle i wstaw jak już się dowiesz.

EDIT: Jeszcze tak patrzyłem - zastanowiłbym się nad pisaniem na forum "Sponsor" obok reklam adsense.

chodzi o to ze niebardzo wiem jak wstawic te linki tylko raz pod pierwszym plikiem (...)

To nic trudnego pod warunkiem, że znasz swojego managera. Ja wole pisać sam sobie takie rzeczy, bo wtedy mam większą kontrolę...

W każdym razie potrzebujesz wstawić w pętli, która wyświetla listę plików, instrukcję warunkową. I zmienną, która się w tej pętli inkrementuje.

Możesz to zrobić tak:

$for_ad = 0;
// Pętla [...]

// Wypisz plik...  

++$for_ad;   /* jedno wykonanie pętli równa się +1 do zmiennej */

if( $for_ad == 1 ){
 // linki AdSense
}

// koniec pętli

Możliwy jest też inny sposób (krótszy)

$for_ad = NULL;

// Pętla [...]

// Wypisz plik
if( $for_ad == NULL ){
// linki AdSense
  $for_ad = 1;
}

// koniec pętli

Jeżeli nie znasz dobrze swojego managera to drugi pomysł wydaje mi się mniej zagmatfany. Zmienną $for_ad wstawiasz gdzieś poza pętlą, a instrukcję warunkową tam gdzie wstawiałeś wcześniej linki do AdSense...

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

To ja jeszcze dorzucę Ci radę na temat contentu. Rozpowszechnianie tego rodzaju materiałów, to jest opracowań (tak to można nazwać z punktu widzenia prawa autorskiego) gier jest nielegalne. Jest to narusznie zarówno polskiego jak i międzynarodowego prawa autorskiego, sam nawet przed tym przestrzegasz.

Właściciel witryny ponosi jak najbardziej odpowiedzialność za to co znajduje się na jego stronach bez względu na to czy on to na nich umieścił czy inna osoba. Zgodnie zatem z regulaminem AdSense konto powinno być zablokowane.

Odpowiedź pewnie będzie: jak to? przecież mnóstwo jest takich stron w Internecie. Pewnie tak, ale nie znaczy to, że są legalne ;) to tak tylko informacyjnie piszę gdyby kogoś to interesowało ;)

mchrapka: testem nie bylo to czy (lub jak szybko) mnie wykryja ale czy rozwiazanie bedzie sie dobrze sprawowac (wczesniej nie wiedzialem o ograniczeniu 3 jednostek) - coz, nie sprawdza sie, bede musial wymyslic cos innego

pawlowi dziekuje za pomysl, bede staral sie to dzis wykorzystac

rubisz: ze spolszczeniami sytuacja ma sie chyba podobnie jak z tzw. modami do gier, tzn teoretycznie sa nielegalne ale chyba nie wszyscy autorzy gier je potepiaja, dosc czesto popularyzuja dodatkowo gre

w internecie mozna przeczytac kilka artykulow na ten temat i zdania sa dosc podzielone

zdaje sobie jednak sprawe ze to kontrowersyjna sprawa

BTW teoretycznie nie jestem wlascicielem strony a jedynie przy niej pomagam, wiem jednak ze nie zwalnia mnie to od zadnej odpowiedzialnosci ;-)

dziekuje za uwagi i czekam na dalsze (uwagi/opinie/rady)

EDIT:

przenioslem adsensa i przycisk pobierania na podstrone ze szczegolami pliku, teraz na stronie sa max 2 jednostki adsense ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności