Skocz do zawartości

Nie widać linków z wordpress.com

Reseller65

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Miesiąc temu stworzyłem mini zaplecze 2 poziomu (kilkanaście blogów)  na platformie wordpress.com korzystając z różnych szablonów. Dodałem po 4-7 artykułów (synonimizowanych w grupach po 8-12) i wstawiłem po 1- 2 linki do swoich witryn.

Dodatkowo podlinkowałem je (zarówno SG jak i pojedyńcze artykuły)  z profili na forach. Blogi są zaindeksowane w Googlu (komenda inurl: zwraca wyniki) natomiast ani Majestic, ani GWT nie pokazują linków z tych blogów.

Oto jeden z nich :

https ---- biznesowyfaq ----- wordpress -----com

Czy to jeszcze za wcześnie lub WP ma poblokowane booty Majestica?

A może jakieś inne sugestie?

A może jakieś inne sugestie?

TAK. Myśleć! I nie szukaj tu złośliwości. To dobra rada osoby, pracuje tylko na swoich testach i błędach, za swoją (nie klienta kasę).

Blogi są zaindeksowane w Googlu

!

natomiast ani Majestic, ani GWT nie pokazują linków

A odpowiesz po kiego h... Ci to potrzebne? Dla samopoczucia?

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

aby zablokować możliwość sprawdzenia konkurencji

Jeśli konkurencja posługuje się wymienionymi przez ciebie narzędziami, to nie warto taką konkurencją sobie głowy zawracać.  :palacz:

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

aby zablokować możliwość sprawdzenia konkurencji

Jeśli konkurencja posługuje się wymienionymi przez ciebie narzędziami, to nie warto taką konkurencją sobie głowy zawracać.  :palacz:

A uważasz, że konkurencja pokroju p. Kowalski (nie firma SEO) posługuje się innymi narzędziami? Jak tak to jakimi?

Bardzo dobrze wiesz,

Może nie wiesz ale konkurencja szuka wyników właśnie w Google a nie w majestic i ahrefs. Jeśli pozycjonujesz w Google to miarodajnym źródłem jest tylko Google. To proste i logiczne zarazem.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Dodałem po 4-7 artykułów (synonimizowanych 

Z takim zapleczem to daleko nie zajedziesz, lepiej zainwestuj w jakość a nie ilość.

Czyli uważasz, że na zaplecze nie nadają się blogi na WP z tekstami synonimizowanymi  (w proporcji 1/10). Nawet jeśli je nieźle polinkować?

Czyli jeśli chce postawić np 50 blogów aby podlinkować kategorie w sklepie to powinienem użyć wszystkich textów pisanych z palca? 

Zakładając po średnio 5-7 taxtów na blog daje to razem 300 unikatowych artów po 1500 - 2500 znaków. To już całkiem sporo pracy.

A co gdyby tych blogów miało być 200??

A może warto na każdym takim blogu dać 3-5 textów z synonimami i dołożyć po np 2 unikatowe i to właśnie z nich linkować brandowymi  do kategorii?

Proszę o info od osób, które taki sposób linkowania sprawdziły.

Co do braku widoczności tych linków w Majestic to mi na tym zupełnie nie zależy - natomiast ich brak w raporcie Googla jest dla mnie zupełnie niezrozumiały. Co innego gdyby było widoczne choć 30 - 50 % , ale wcale??

Miesiąc temu

GWT nie pokazują linków z tych blogów.

GWT pokazuje z dużym opóźnieniem linki. Jeżeli blogi/wpisy są zaindeksowane w google, to git. GWT czy majesticiem nie zawracaj sobie głowy.

Polecam usługi ślubne we Wrocławiu: https://www.goodchoice.com.pl/

Profesjonalny kurs wizażu: https://lalabeautyacademy.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności