Skocz do zawartości

Rozmowa kwalifikacyjna, bez doświadczenia

another

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, czy ktoś uprzejmy mógłby napisać czego można spodziewać się na rozmowie o prace na stanowisku pozycjonera, podczas gdy w ogłoszeniu było, że doświadczenie nie jest wymagane i przewidziany jest okres na naukę?

o co z takich podstawowych rzeczy mogą pytać, albo czego nie mówić?

Jak bez doświadczenia to zapewne szukają "murzyna do czarnej roboty" i wszystko pokażą Ci jak dla laika co będziesz robił.

Czym się różni link follow od nofollow, czym się różni strona z meta index i noindex, jak można wykorzystać Title, H1, H2 ... i podstawy z jako tako pojętej optymalizacji on-site

edit orty

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

Raczej będą pytać z jaką prędkością piszesz na klawiaturze, czy siedzenie po 8h dziennie i robienie w kółko tych samych czynności Cię nie znuży i takie tam...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ja co prawda trochę inne rekrutacje prowadziłem, ale spytałbym o przykładowe strony, które pozycjonowałeś, jakie znasz narzędzia.

Później dałbym Ci przykładową stronę, spytał, co jest do poprawy, jeśli chodzi o optymalizację, co byś zasugerował klientowi, jakie działania byś podjął, aby podnieść pozycję strony i jakie są ryzyka związane z Twoim działaniem.

I standardowo - oczekiwania finansowe i co wiesz o firmie, w której chciałbyś pracować ;)

Szkoda czasu na takie kwalifikacje. Robota bez przyszłości, słabo płatna, trudna do zweryfikowania.

Lepiej doucz się czegoś konkretnego i poszukaj w innej dziedzinie. Może byc z kręgu szeroko pojętej informatyki, ale nie żadne bzdety. Jak nie masz talentu do pisania kodu, brak zdolności graficznych, to ucz się spraw związanych z sieciami, serwerami, itp. Znajdź jakąkolwiek robotę w takiej dziedzinie, żeby nabrać doświadczenia.

Wiem, ze łatwo się tak pisze czy mówi, ale naprawdę nie ma sensu bawić się w coś co nie ma perspektyw. Strata czasu.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Co możesz odpowiedzieć na rozmowie kwalifikacyjnej skoro nie masz doświadczenia. 

Zapewne to nie będzie rozmowa a monolog a Ty będziesz tylko kiwał głową na znak zrozumienia co nie znaczy,  że zrozumiesz. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Najwazniejszy jest ostatni punkt w zakresie obowiązków a brzmi "oraz inne polecenia przełożonego". Jeśli taki jest to już wiesz co będziesz robił. Wszystko.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja rozumiem, że słaba robota, ale aktualnie jestem studentką gównokierunku i dopiero od października zamierzam iść na informatykę, programowania uczę się na własną rękę, ale jeszcze kilka miesięcy zanim będę mogła aplikować na coś związanego z tym. To pozycjonowanie to byłaby moja pierwsza, dzienna praca, poza barmanką. No i nie brzmi tak najgorzej w cv :D

Arkaszka znam wiele takich firm, jak zaczynałem ładnych kilka lat temu to nie liczył się Twój talent, tylko ślepe posłuszeństwo.. Niech za przykład robi firma, która od swoich świeżych pracowników oczekiwała pisania tekstów, postowania na forach, robienia kawy dla zespołu czy też przynoszenie z magazynku materiałów biurowych, przy czym te dwa ostatnie elementy stanowiły jakieś 80% pracy. Pomijam fakt, iż nikt pracowników niczego nie uczył, sami musieli kombinować, jak tu wiedzę zdobywać...

Potrzebujesz linków? Pisz!

Klasyczny polski pracodawca poszukuje 20 latka z 30 letnim doświadczeniem. A kiedy taka osoba ma zdobyć to doświadczenie? Na początku wystarczą podstawy i chęci i za niską płacę zatrudnić taką osobę i przyuczyć doszkolić.

Ja bym osobę bez doświadczenia zapytał ogólnie czy wie co to optymalizacja on/off page, linkbuilding, czy zna podstawy HTML/CSS/PHP/JS. Czy może ma pomysły jak budować profil linków (sprawdzić czy intuicja idzie w dobrym kierunku)

Pozdrawiam

Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

Klasyczny polski pracodawca poszukuje 20 latka z 30 letnim doświadczeniem. A kiedy taka osoba ma zdobyć to doświadczenie? Na początku wystarczą podstawy i chęci i za niską płacę zatrudnić taką osobę i przyuczyć doszkolić.

Ja bym osobę bez doświadczenia zapytał ogólnie czy wie co to optymalizacja on/off page, linkbuilding, czy zna podstawy HTML/CSS/PHP/JS. Czy może ma pomysły jak budować profil linków (sprawdzić czy intuicja idzie w dobrym kierunku)

Pozdrawiam

Pysio

przynajmniej nie poszukują stażysto-murzynów ( albo są tacy słabi że nie wiedzą że w Polsze są starzysto-murzynii do zadań specjalnych.)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności