Skocz do zawartości

Jak zmienić opis strony dla wyników wyszukiwania google

lamcpp

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka dni temu moja strona padła ofiarą hakerów/wirusa w skutek czego zostały pozmieniane tytuły jak i opisy (teraz zawierają słowa związane z sexem etc. :(, które wyświetlają się w wyszukiwarce Google.

Uporałem się już z samym problemem, przywróciłem kopie strony oraz samo description na mojej stronie.

Niestety w wynikach wyszukiwania dalej te tytuły i opisy są niewłaściwe

Co w takiej sytuacji zrobić,

czy można jakoś "poprosić" google by zedytowała te opisy?

Czy czekać aż same się zaktualizują

Czy jednak postarać się w jakiś sposób (kiedyś pisało się do google nie wiem jak jest teraz) usunąć całe te wpisy. Czy w takiej sytuacji po jakimś czasie google spowrotem zaindeksuje te strony tyle tylko że już z właściwym opisem?

W Google Search Console jest możliwość wysłania podstron do ponownego zaindeksowania. Powinno pójść szybko - gdy dodaje się nowe adresy to Google wrzuca je w wyszukiwarkę od razu, przy wklejaniu obecnego już w indeksie linku zmiany wchodzą w życie w 1-2 godziny z moich obserwacji.

Przeczytaj najnowsze informacje o Top Gear -> https://autoblog24.pl/top-gear/

W Google Search Console jest możliwość wysłania podstron do ponownego zaindeksowania. Powinno pójść szybko - gdy dodaje się nowe adresy to Google wrzuca je w wyszukiwarkę od razu, przy wklejaniu obecnego już w indeksie linku zmiany wchodzą w życie w 1-2 godziny z moich obserwacji.

A w moich obserwacja trwa do 1-2 minuty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności