Skocz do zawartości

[Opinie] hosted.pl

japol

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się składa, że niebawem kończy mi się dotychczasowy wykupiony serwer wirtualny, z którego nie jestem zadowolony i szukam coś nie drogiego, stabilnego w cenie ok. 100 zł rok.

Ostatnio pojawiła się reklama w TV firmy hosted.pl, zrobiłem krótki rekonesans w sieci i zauważyłem, że kilka lat temu była firma pod tą domeną oferująca usługi hostingu. Nie wiem czy to ta sam wraca czy zupełnie inna ale nie jest to istotne, generalnie czy ktoś już ma jakieś spostrzeżenia co do oferty tej firmy bo działają od nie dawna i mają mocno konkurencyjne (niskie ceny).

Osobiście po zapoznaniu się z ofertą i ich sama stroną mam dużą rezerwę i wątpliwości, ich regulamin jest jakiś trywialny, na tle innych tego typu firm nie wygląda to profesjonalnie. Opis usług co dokładnie się kupuję jest enigmatyczny brak nawet pełnej specyfikacji serwerów, nie wiadomo ile za przedłużenie domeny i serwera.  

Może ktoś już ma tam usługi i mógłby coś napisać (tylko prosiłbym bez zachwytów ze strony pracowników hosted.pl bo na innym forum sami sobie prawdopodobnie laurki piszą)

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie wiem czy to ta sam wraca czy zupełnie inna ale nie jest to istotne

Wręcz przeciwnie, to bardzo istotne - mówi o doświadczeniu.

Raczej nikt nie będzie miał tam usług a jeśli nawet ma, to raczej nie jest w stanie ich ocenić gdyż hosted wpisano do rejestru przedsiębiorców dnia 2016-03-18

Swoją drogą, skoro regulamin jest trywialny i w ofercie brak konkretów to nad czym się zastanawiasz? Lubisz się budzić z ręką w nocniku?

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

2016-03-18

Chyba wyżej wspomniana firma rozpoczęła działalność w hostngowaniu i seo po "włamaniu" na serwery wiadomej firmy która również świadczyła( nie wiem czy jeszcze świadczy jak sprzedaje meble) usługi pozycjonowania i hostowania.

Ogólnie jestem za stary aby wierzyć w przypadki. Analiza, koledzy, to podstawa naszego zawodu :D

Nie wiem czy to ta sam wraca czy zupełnie inna ale nie jest to istotne

Wręcz przeciwnie, to bardzo istotne - mówi o doświadczeniu.

Raczej nikt nie będzie miał tam usług a jeśli nawet ma, to raczej nie jest w stanie ich ocenić gdyż hosted wpisano do rejestru przedsiębiorców dnia 2016-03-18

Swoją drogą, skoro regulamin jest trywialny i w ofercie brak konkretów to nad czym się zastanawiasz? Lubisz się budzić z ręką w nocniku?

No na tym czy to może być potencjalnie dobra oferta to, że mam wątpliwości na podstawie regulaminu i opisu nie koniecznie musi ją od razu dyskwalifikować. Doświadczenie jest ważne, ale każda firma kiedyś zaczynała i nabierała doświadczenia, działają od niedawna, ale na pewno po paru tygodniach można już ktoś coś powiedzieć jaki jest support, specyfikacja serwera, ping, wersje oprogramowania itp.

Tak jak pisałem wcześniej mam duże wątpliwości i pewnie w to nie wejdę wybiorę coś pewnego od firmy z większym stażem i konkretnymi opiniami  chociaż oferta promocyjna jest kusząca np. za konto professional z płatnością roczną za te parametry z domeną 156 zł :kwasny:

Chyba wyżej wspomniana firma rozpoczęła działalność w hostngowaniu i seo po "włamaniu" na serwery wiadomej firmy

Maxiu i tak i nie :P

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/227193-pozycjonowanie-7-fraz-za-19zł-stabilne-i-silne-pozycje/page-2#entry1478877

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Dla ścisłości firma "działa" od ok. tygodnia (w cache g jest kopia strony z 24.04.2016 z odliczaniem do uruchomienia ustawionego na 25). Od maja ruszyła kampania i opinie w necie mówiące od tym jakie to cudne usługi i od jak dawna są klienci z nich zadowoleni (w sumie zamawiając takie szemranki mogli to zrobić lepiej a nie się samemu podkładać). Jak ktoś jest uparty to znajdzie poprzednie biznesy również hostingowe dzieciaków z hosted. Swoją drogą w promocji na pierwszy rok w dobrej uznanej firmie znajdziesz serwer za ok. 30 zł rok, za ok. 60 zł za rok znajdziesz sensowny hosting bez promocji...

Wracając do pytania autora tematu to nie wiem  nie korzystałem z oferty wyżej wspomnianej firmy. Tak jak to firma nowa to ciężko o jakie kol wiek opinie. Wiec przetestuj i nam powiedz będzie taki Twój wkład w merytoryczną cześć naszego forum

''''

Z uwagi na to, że ostatnio mam złe doświadczenia z pewnym hostingodawcą to nie mam ochoty ryzykować i wybiorę coś pewniejszego więc nie skorzystam z Twojej sugestii aby testować takie nowości.Może w innym przypadku zaryzykowałbym :zeby:

Oni najwyraźniej targetują swoją ofertą po przez reklamę tv w osoby niemające doświadczenia i które pewnie nie zaglądają na fora tematyczne, ale być może ktoś się kiedyś skusi i zostanie klientem to podzieli się później opinią dla innych. Generalnie na chwile obecną jest to oferta zagadkowa i nie pewna, jeśli ktoś myśli inaczej to niech się wypowiada. 

Jeśli inwestują w reklamy TV to pewno "krzakiem" nie są jak kiedys moze i teraz "hostingi" z allegrobo te reklamy trochę kosztują IMHO :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności