Skocz do zawartości

Przekierowania 301 - google nie łapie

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba cierpliwości, tydzień to powiedziałbym taki minimalny okres po którym widać zmiany. Stare domeny mogą być widoczne w wynikach wyszukiwania jeszcze długo.

Oprócz przekierowania na serwerze polecam użyć narzędzia google do zmiany adresu https://support.google.com/webmasters/answer/83106?hl=pl na pewno nie zaszkodzi a może usprawnić cały proces.

No i oczywiście linkuj do nowego adresu.

Pozdrawiam

Paweł

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

@seba_seo, Też zauważyłem, że w kilku projektach pomimo przekierowań 301 stare adresy nadal wiszą w serpach. Być może jakieś tymczasowe przymrożenie bo testują sobie coś innego. Albo zwyczajnie trzeba poczekać trochę dłużej ;).

Sprawa chyba większego kalibru. Z tego co widzę dalej 301-ki wiszą w serpach.

W ciągu 24h wskoczyła przed stronę przekierowaną,

a po dwóch dniach strona przekierowana spadła.

Strona była dobrze podlinkowana, zajmowała 4 miejsce na główną pozycjonowaną frazę.

Ale w mojej karierze pamiętam taki przypadek, gdzie strona przekierowana chwyciła tylko przekierowanie w google.com , a w google.pl przez dwa miesiące nie chciało chwycić i wtedy już zdjąłem przekierowanie.

W przypadku przekierowania jakie teraz wdrożyłem w witrynie już chyba dwa tygodnie nie chce załapać jeden redirect. Tutaj jednak jestem cierpliwy bo przekierowanie następuje ze strony głównej serwisu na stworzoną podstronę (która teraz pełni rolę strony głównej). W tym przypadku wydaje mi się jednak, że google widzi takie przekierowanie ale go nie wdraża bo uznaje go za błąd webmastera (taka sytuacja nie jest typowa i raczej rzadko stosowana). Myślę, że po dłuższym czasie niż zwykle adresy zamienią się miejscami w rankingu. Kilka innych adresów w tej witrynie już częściowo załapało przekierowania ale dzieje się to teraz znacznie wolniej niż kiedyś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności