Skocz do zawartości

Nazwa strony a pozycjonowanie lokalne

pannakota

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Państwa.

Jako, że jest to dział dla początkujących, to trochę bezkarnie pozwolę sobie zadać pewnie banalne dla Was pytanie.

Przed zaprojektowaniem strony, zachowawczo chciałbym zakupić domenę. Nie wiem czy  to dobry pomysł, ale nie chcę żeby ktoś mnie ubiegł.

Na tym etapie nie chciałbym jednak zaszkodzić późniejszemu pozycjonowaniu. Wręcz przeciwnie, chciałbym zrobić to jak najlepiej.

Ogólnie chodzi mi o pozycjonowanie lokalne. Uważam, że najlepiej dla mnie będzie, gdy nazwa strony będzie zbudowana wg modelu "branża" i "miasto" pl.

I tu moje pytanie, czy na pozycjonowanie jakikolwiek wpływ (pozytywny/negatywny) będzie miało to czy zdecyduję się na:

-branżamiasto.pl

-branza.miasto.pl

-branza-miasto.pl

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam

Dziękuję.

Przyznaje, że nie sprawdzałem, ale po Twoim poście i wrzuceniu w wyszukiwarkę przeczytałem kilka wątków, jednak wciąż nie wiem.

Nie wiem, czy dobrze zostałem zrozumiany.

Oczywiście całość to będzie domena.pl (rozumiem, że nie chodziło Ci o usługodawcę, tylko o to, że będzie z końcówką .pl).

Chodziło mi czy na wyszukiwanie będzie miało wpływ to co będzie przed końcówką - .pl.

Jak na razie mam trzy opisane w pierwszym poście możliwości tzn. łącznie, z kropką, z myślnikiem i kupując domenę nie chciałbym czegoś sknocić już na samym początku.

Z tych trzech opcji wybrałbym branza-miasto.pl

Domeny regionalne swego czasu oberwały od google i troche trudniej sie je pozycjonuje dlatego nie polecałbym opcji branza.miasto.pl aczkolwiek na pierwszych miejscach widuje się regionalki to jednak z doświadczenia wynika, że domeny pl pozycjonuje się łatwiej.

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Z tych trzech opcji wybrałbym branza-miasto.pl

Domeny regionalne swego czasu oberwały od google i troche trudniej sie je pozycjonuje dlatego nie polecałbym opcji branza.miasto.pl aczkolwiek na pierwszych miejscach widuje się regionalki to jednak z doświadczenia wynika, że domeny pl pozycjonuje się łatwiej.

Dzięki za odpowiedź.

Rozmawiając z jednym informatykiem, powiedział mi żeby raczej nie myśleć o opcji z myślnikiem, gdyż jest to uciążliwe w wymowie. Mi jednak zależy na czym innym.

Chciałbym aby ktoś wyszukując frazę - "branża miasto" miał jak najlepiej podsuwaną moją stronę. Oczywiście rozumiem, że na efekt składa się wiele działań, ale chciałbym pomóc sobie już w tym zakresie nazwą strony na tyle na ile się da.

Czyli jak rozumiem nawet gdy kupię domenę pl. przed którą będzie np miasto.pl, to ona już będzie traktowana jak ta regionalna, o której piszesz?

Reasumując, jeżeli dobrze rozumiem, dla mojego celu albo branżamiasto.pl albo branża-miasto.pl ?

Rozmawiając z jednym informatykiem, powiedział mi żeby raczej nie myśleć o opcji z myślnikiem, gdyż jest to uciążliwe w wymowie

W dzisiejszych czasach prawie nikt nie wpisuje adresu z palca i ruch z wejść bezpośrednich jest praktycznie zerowy. No chyba, że reklamujesz strone w radiu to wtedy musisz zadbać żeby można ją było łatwo wpisać ze słuchu.

Chciałbym aby ktoś wyszukując frazę - "branża miasto" miał jak najlepiej podsuwaną moją stronę. Oczywiście rozumiem, że na efekt składa się wiele działań, ale chciałbym pomóc sobie już w tym zakresie nazwą strony na tyle na ile się da.

Sam adres strony ma bardzo niewielkie znaczenie dla obecnego algorytmu google a jeżli nawet słowa kluczowe w adresie miały by wpływ to google dobrze sobie radzi ze słowami połączonymi oraz rozdzielonymi myślnikiem.

Reasumując, jeżeli dobrze rozumiem, dla mojego celu albo branżamiasto.pl albo branża-miasto.pl ?

To już moim zdaniem kwestia estetyki, ja bym wybrał drugą opcje.

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Tak na prawdę możesz mieć domenę sanok.pl a może być wysoko na frazę warszawa to jest kwestia pozycjonowania i optymalizacji.Wybierz łatwą do zapamiętania i kojarzącą się z Twoją branżą.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności