Skocz do zawartości

wp - nie dla darmowych linków...

zYm3N

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem o co robicie halo.

dla mnie duzo lepszym rozwiązaniem jest, gdy mam pewność, że zgłoszona strona zostanie dodana na drugi dzień za pewną opłatą, niż mam zgłaszać za darmo ( onet, netsprint etc. ) i nie móc powiedzieć klientowi, kiedy będzie strona zindeksowana. Pomyślcie też, że dzieki "barierze" 9 pln z kolejki do dodania znikają strony krzaki, robiące przekierowania etc i zaśmiecające wyniki wyszukiwania.

jest zdecydowanie za szybkim odpłatnym przyjmowaniem stron do indeksu wyszukiwarek i katalogów !

szczególnie, że 9 pln to nie majątek, a jednocześnie zmusi "pozycjonerów z allegro" do podniesienia ceny :), jeżeli będą oferować pozycjonowanie w wp

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

Nie mam nic przeciwko temu aby była opcja szybkiego dodawania.

Jednak wolał bym aby pozostała to tylko opcja.

To prawda 9 zł to nie majątek, jednak biorąc pod uwage że chcesz dodać strone do 10 katalogów to jet to już 90 zł + vat, a dla osób które prowadzą strony dla zabawy może to tyć spory wydatek.

Biorąc jeszcze pod uwagę fakt że wp raczej w świecie wyszukiwarek się nie liczy to ich posunięcie wydaje się być zupełnie chybione.

Nie mam nic przeciwko temu aby była opcja szybkiego dodawania.

Jednak wolał bym aby pozostała to tylko opcja.

To prawda 9 zł to nie majątek, jednak biorąc pod uwage że chcesz dodać strone do 10 katalogów to jet to już 90 zł + vat, a dla osób które prowadzą strony dla zabawy może to tyć spory wydatek.

Biorąc jeszcze pod uwagę fakt że wp raczej w świecie wyszukiwarek się nie liczy to ich posunięcie wydaje się być zupełnie chybione.

1. Z jednej strony piszesz, ze WP się nie liczy, a z drugiej chcesz dodawać do 10 katalogów :) - wp się liczy ma prawie 20% rynku i jest na 3 miejscu w Polsce ( nie liczy to się Interia :) )

2. A dla osób, które swojego interesu nie traktują jako zabawę, irytujące jest przebijanie się przez śmietnik stronek pozakładanych na darmowych serwerach, niby to profesjonalnych, a często zrobionych tylko po to, żeby kierowały na docelową stronę.

3. Wp ma dziwną tendencję do powielania przykładów ze świata, ale z "niewielkimi" zmianami. Tak było z klikohitem, tak teraz jest z płatnym dodawaniem. Przecież nie byłoby problemu, gdyby ustawili dla kilku niekomercyjnych kategorii możliwość płatnego dodawania

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

Osobiscie nie widze w tym nic zlego. Na tym forum tyle sie mowi o tanich pozycjonerach za 10 zl a koniecznosc placenia za bytnosc w WP spowoduje eliminacje takich "firm".

Odplatnosc za usluge wymusza stosowane jasnych zasad bo klient placi i wymaga aby go zalatwiono jak nalezy. Jest to rozwiazanie bardzo dobre.

Osobiscie nie widze w tym nic zlego. Na tym forum tyle sie mowi o tanich pozycjonerach za 10 zl a koniecznosc placenia za bytnosc w WP spowoduje eliminacje takich "firm". 

Odplatnosc za usluge wymusza stosowane jasnych zasad bo klient placi i wymaga aby go zalatwiono jak nalezy. Jest to rozwiazanie bardzo dobre.

W tym temacie akórat patrze z perspektywy szarego posiadacza strony www który nie ma pojęcia o pozycjonowaniu, nie każdy kto dodaje stronę do katalogu robi to z myslą o pozycjonowaniu.

Nie sądze aby to wyeliminowało pozycjonerów za "dyche" a jedynie uprzkrzy życie ludzią którzy bawią się w robienie stronek o swoich ziwrzakach domowych :)

I jeszcze raz podkreślam niemam nic przciwko płatnemu dodawaniu, ale powinna też być opcja darmowa, nawet yahoo, przynajmniej teoretycznie, taką opcję posiada.

No wlasnie, niestety ja dodajac platnie kilka stron do wp nie doswiadczylem zasady - klient placi i wymaga. Mialem tylko sytuacje - klient placi a my robimy jak chcemy :) I teraz sie obawaim ze moze byc podobnie.

Co prawda wystraczylo kilka ostrzejszych lecz kulturalnych slow i wszystko bylo jak byc powinno. Ale w taki sposob to sie nie zdobywa klientow.

Na zlecenie litery w zdania składam.

• 4 miesiące temu...

A ja wczoraj chciałem zaktualizować wpis w katalogu i wysłałem sms za 10 zł i co.... i dostałem odpowiedz negatywną bo użyłem adresu strony w opisie. Mogli usunąć ten adres z opisu - stronę dodać z takim opisem niż wogóle... czyli co? zostałem naciągnięty na 10 zł :lol:

dla mni to i tak lesze rozwiazanie niz interia - tu przynajmniej dostaniesz jakis wpis - jak jeszcze interia miala swoja szukajake z nieznanych mi powodów nie chciali mi przyjac strony - i poszlo kilka smsów - w koncu wyslalem pare maili i otrzymalem przeprosiny ale i tak mi nie dodali :?

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności