Skocz do zawartości

wp - nie dla darmowych linków...

zYm3N

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem o co robicie halo.

dla mnie duzo lepszym rozwiązaniem jest, gdy mam pewność, że zgłoszona strona zostanie dodana na drugi dzień za pewną opłatą, niż mam zgłaszać za darmo ( onet, netsprint etc. ) i nie móc powiedzieć klientowi, kiedy będzie strona zindeksowana. Pomyślcie też, że dzieki "barierze" 9 pln z kolejki do dodania znikają strony krzaki, robiące przekierowania etc i zaśmiecające wyniki wyszukiwania.

jest zdecydowanie za szybkim odpłatnym przyjmowaniem stron do indeksu wyszukiwarek i katalogów !

szczególnie, że 9 pln to nie majątek, a jednocześnie zmusi "pozycjonerów z allegro" do podniesienia ceny :), jeżeli będą oferować pozycjonowanie w wp

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

Nie mam nic przeciwko temu aby była opcja szybkiego dodawania.

Jednak wolał bym aby pozostała to tylko opcja.

To prawda 9 zł to nie majątek, jednak biorąc pod uwage że chcesz dodać strone do 10 katalogów to jet to już 90 zł + vat, a dla osób które prowadzą strony dla zabawy może to tyć spory wydatek.

Biorąc jeszcze pod uwagę fakt że wp raczej w świecie wyszukiwarek się nie liczy to ich posunięcie wydaje się być zupełnie chybione.

deili napisał(a):
Nie mam nic przeciwko temu aby była opcja szybkiego dodawania.

Jednak wolał bym aby pozostała to tylko opcja.

To prawda 9 zł to nie majątek, jednak biorąc pod uwage że chcesz dodać strone do 10 katalogów to jet to już 90 zł + vat, a dla osób które prowadzą strony dla zabawy może to tyć spory wydatek.

Biorąc jeszcze pod uwagę fakt że wp raczej w świecie wyszukiwarek się nie liczy to ich posunięcie wydaje się być zupełnie chybione.

1. Z jednej strony piszesz, ze WP się nie liczy, a z drugiej chcesz dodawać do 10 katalogów :) - wp się liczy ma prawie 20% rynku i jest na 3 miejscu w Polsce ( nie liczy to się Interia :) )

2. A dla osób, które swojego interesu nie traktują jako zabawę, irytujące jest przebijanie się przez śmietnik stronek pozakładanych na darmowych serwerach, niby to profesjonalnych, a często zrobionych tylko po to, żeby kierowały na docelową stronę.

3. Wp ma dziwną tendencję do powielania przykładów ze świata, ale z "niewielkimi" zmianami. Tak było z klikohitem, tak teraz jest z płatnym dodawaniem. Przecież nie byłoby problemu, gdyby ustawili dla kilku niekomercyjnych kategorii możliwość płatnego dodawania

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

Osobiscie nie widze w tym nic zlego. Na tym forum tyle sie mowi o tanich pozycjonerach za 10 zl a koniecznosc placenia za bytnosc w WP spowoduje eliminacje takich "firm".

Odplatnosc za usluge wymusza stosowane jasnych zasad bo klient placi i wymaga aby go zalatwiono jak nalezy. Jest to rozwiazanie bardzo dobre.

BD napisał(a):
Osobiscie nie widze w tym nic zlego. Na tym forum tyle sie mowi o tanich pozycjonerach za 10 zl a koniecznosc placenia za bytnosc w WP spowoduje eliminacje takich "firm". 

Odplatnosc za usluge wymusza stosowane jasnych zasad bo klient placi i wymaga aby go zalatwiono jak nalezy. Jest to rozwiazanie bardzo dobre.

W tym temacie akórat patrze z perspektywy szarego posiadacza strony www który nie ma pojęcia o pozycjonowaniu, nie każdy kto dodaje stronę do katalogu robi to z myslą o pozycjonowaniu.

Nie sądze aby to wyeliminowało pozycjonerów za "dyche" a jedynie uprzkrzy życie ludzią którzy bawią się w robienie stronek o swoich ziwrzakach domowych :)

I jeszcze raz podkreślam niemam nic przciwko płatnemu dodawaniu, ale powinna też być opcja darmowa, nawet yahoo, przynajmniej teoretycznie, taką opcję posiada.

BD napisał(a):

No wlasnie, niestety ja dodajac platnie kilka stron do wp nie doswiadczylem zasady - klient placi i wymaga. Mialem tylko sytuacje - klient placi a my robimy jak chcemy :) I teraz sie obawaim ze moze byc podobnie.

Co prawda wystraczylo kilka ostrzejszych lecz kulturalnych slow i wszystko bylo jak byc powinno. Ale w taki sposob to sie nie zdobywa klientow.

Na zlecenie litery w zdania składam.

• 4 miesiące temu...

A ja wczoraj chciałem zaktualizować wpis w katalogu i wysłałem sms za 10 zł i co.... i dostałem odpowiedz negatywną bo użyłem adresu strony w opisie. Mogli usunąć ten adres z opisu - stronę dodać z takim opisem niż wogóle... czyli co? zostałem naciągnięty na 10 zł :lol:

dla mni to i tak lesze rozwiazanie niz interia - tu przynajmniej dostaniesz jakis wpis - jak jeszcze interia miala swoja szukajake z nieznanych mi powodów nie chciali mi przyjac strony - i poszlo kilka smsów - w koncu wyslalem pare maili i otrzymalem przeprosiny ale i tak mi nie dodali :?

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności