Skocz do zawartości

Obrzydliwe sztuczki firmy GNETS

adek

Rekomendowane odpowiedzi

stary numer, uświadomić klienta - niech powie, że ok, albo przekierować rozmowę na swoją firmę - nich poda numer do naszej firmy, średnio 3-4x w miesiącu trafiają na naszych klientów, 99% klientów od razu dzwoni, co z takim fantem zrobić, ale może być ktoś nieuświadomiony, co się zgodzi

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To proceder już od kilku lat.

Ale w zasadzie nawet po podpisaniu faktury łatwo klienta z niej "wymanewrować".

Klient ma 10 dni na wymówienie usługi.

Wystarczy zadzwonić do takiego GNETS, powiedzieć kilka ostrzejszych słów - szybko "idą na rękę" i odstepują od umowy. Prawdopodobnie nie chodzi o legalność a o to, żeby nie było "szumu" dookoła ich "firmy"

Oczywiście, że nie wykupują oferowanych domen.

Z rok temu zadzwonili do mnie :D - zaproponowali .com - i rozbawili do łez. Powiedziałem im na szybko, że wolne jest również .it .de i ze 20 innych jeśli ich klient sobie życzy.

Pani była niepocieszona.

.com do tej pory leży niewykupione (bo i zupełnie nieprzydatne).

GNETS Poland

w organizacji sp. z o.o.

Kniewska 2k

70-248 Szczecin

tel. +48 (091) 88 41 400

fax. +48 (091) 88 41 464

ciekawa forma prawna 'w organizacji"

a na poważnie to zaczyna być nie tylko śmieszne ale podchodzi pod klasyczny szantaż

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

GNETS Poland

w organizacji sp. z o.o.

ciekawa forma prawna 'w organizacji"

To normalna, nakazana przez prawo forma stosowana dla spółek kapitałowych, które np. mają już umowę spółki, złożyły papiery do sądu o rejestrację, ale nie mają jeszcze wpisu do KRS.

Eksperyment Discover.pl

zadzwoniłem zaproponowałem im odkupienie tych domen co wymienił Cashmajster i jednocześnie poinformowałem, że mój klient chce pozycjonować te domeny na fraze "naciągacze" :) oczywiście byłem gotowy sprzedać im pakiet domen za 2500 netto , panienka pierwsza po przedstawieniu się i wysłuchaniu stwierdziła , że nie może decydować bo ona siedzi tylko na centrali i przełączy mnie do pani prezes , pani prezes po wysłuchaniu stwierdziła że też nie ma mozliwości decyzyjnych ;) bo ktoś tam jest ponad nią ;) (korciło mnie aby zapytać ja , jaką aktualnie przyjeła pozycje że jest pod spodem) :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Przed chilą miełem telefon z Gnets. Przedstawiła się jako rejestrator domen. Jak zacząłem się wahać i mieć wątpliwości panienka szybko skończyła rozmowę. Idą na przerób, dla wahajacych się nie mają czasu.

Ale rzeczywiście nastawiają się na niezorientowanych. bo chciała mi zarejestrować subdomeny cudzej domeny firmowej. :)

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności