Skocz do zawartości

Ten sam dedykowany pod windows i hosting

fast1

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj, rozważam zakup servera dedykowanego pod SEO toolsy typu xneolinks, scrapebox i gsa ser. Mam upatrzonego juz w sumie z soyoustart, 

specyfiakcje :

Intel Xeon E3 1245v2

32 GB

3x120 gb SSD

do tego zestawu muszę dokupić licencje na windows za 79 netto / mc...

Więc mam pytanie, czy mogę podzielić ten server na kilka mniejszych vpsów z 1 licencją na windowsie ? Czy mogę jednocześnie mieć domeny i uruchamiać seo zabawki ?

fast1 napisał(a):

Więc mam pytanie, czy mogę podzielić ten server na kilka mniejszych vpsów z 1 licencją na windowsie ?
A co to ma mieć na celu ? Hmmm raczej NIE.

Poza tym, to kwestia oprogramowania do wirtualizacji które jest wtedy niezbędne.

fast1 napisał(a):

Czy mogę jednocześnie mieć domeny i uruchamiać seo zabawki ?
Pewnie, że możesz mieć o ile zainstalujesz oprogramowanie hostingowe  LAMP na Windows ... ale wyprzedzając, dalsze pytania - to kiepski pomyysł.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

fast1 napisał(a):

no wiesz lepiej jak gsa pracuje na kilku vpsach
Ty tak na poważnie ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Przepustowości raczej nie zapchasz, zwłaszcza na soyoustart.

Generalnie ten Xeon jest cienki, więcej niż 2 licek GSA na nim nie puścisz.

Jeżeli masz kilka licek GSA i chcesz je puścić na jednym dedyku to potrzebujesz czegoś dużo mocniejszego.

fast1 napisał(a):
Czasami przepustowośś sie zapycha
  fast1 napisał(a):
Więc mam pytanie, czy mogę podzielić ten server na kilka mniejszych vpsów

:hmmm:

Dobra, potrzebuje bardzo dobrej oferty na kwotę 2500 zł na rok na dedyk pod xneolinks i gsa ser, i czasami odpale scrapebox. Ilość proxy to max 50, wiec max 150 - 170 wątków i będę chciał scrapeboxa używać dość mocno....

Teraz mam taki z  solidseovps https://prntscr.com/b5ecso

Mam spokojnie na nich 150 wątków z gsa ser. Odpalone 4 scrapeboxy, jak wszystkie pracują i scrapuja na kilkunastu wyszukiwarkach to dociążają procek na 100 % i jest git...Speed to 500 mb/s gdzie na soyoustart jest 250 mb...szukam firmy która dostarczy mi lepszy dedyk za cenę 250 zł mc niz ten który mam , a także z opcją rocznej subskrypcji....

Cytat
Mam spokojnie na nich 150 wątków z gsa ser. Odpalone 4 scrapeboxy

Pytanie w ilu wątkach używasz te SB, u mnie 3SB działają w 3500 wątków każdy i to max jaki da sie wyciągnąć z cpu. Coś dużo lepszego za 250/mc będzie ciężko ale może... Sprawdź PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności