Skocz do zawartości

parametry domeny pod backlinka

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Jakie parametry domeny brać pod uwagę, jeśli chcę dodać do strony zewnętrznej link do pozycjonowanej strony?

Wiem że wiek domeny, kiedyś był PR (ale już go nie ma), ale co jeszcze? Trust Flow i Citation Flow od Majestic?

Lubię robić strony internetowe  więc to robię :-)

Jak konkurencja ma linki z seo katalogów zrobione gdzieś z 2-3 lata temu to zdecydowanie nie powinieneś w to brnąć. Jak strona która pozycjonujesz ma już tak z 20 i wyżej linków z katalogów (zależy oczywiście jakich) to już zdecydowanie dalsze katalogowanie jej nie pomoże. 

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Cześć,

Jakie parametry domeny brać pod uwagę, jeśli chcę dodać do strony zewnętrznej link do pozycjonowanej strony?

Wiem że wiek domeny, kiedyś był PR (ale już go nie ma), ale co jeszcze? Trust Flow i Citation Flow od Majestic?

Zobacz także OBL - czyli ile jest linków na stronie, jesli za duzo (>30) to możesz być przekonany o stronie dla spamu.

TR i CF - ważne i trafne wskaźniki od Majestic

DA i PA i MozRank - wskaźniki od Moz

PR - ma chyba jeszcze Yadexu :-)

Jak strona która pozycjonujesz ma już tak z 20 i wyżej linków z katalogów (zależy oczywiście jakich) to już zdecydowanie dalsze katalogowanie jej nie pomoże. 

A mówisz to z doświadczenia czy tak czytałeś na jakimś seoblogu?

Zasada jest prosta - jeśli coś działa to się z tego korzysta, jeśli nie działa to się przestaje.

Niestety albo stety w tej branży to co działało wczoraj nie musi działać dzisiaj a to co nie działało wczoraj może zacząć znowu działać jutro:D

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Jak konkurencja ma linki z seo katalogów zrobione gdzieś z 2-3 lata temu to zdecydowanie nie powinieneś w to brnąć. Jak strona która pozycjonujesz ma już tak z 20 i wyżej linków z katalogów (zależy oczywiście jakich) to już zdecydowanie dalsze katalogowanie jej nie pomoże. 

Cholera a ja cały czas byłem przekonany, że ta granica to 25 katalogów  :kwasny:

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

@yaca, jakiś czas temu popełniłem wpis, który być może Ci się przyda w określeniu jak ocenić dany link: https://www.seostation.pl/wiedza/porady/7-czynnikow-ktore-decyduja-o-tym-ze-twoje-linki-sa-zlej-jakosci.html trochę informacji jest też jeszcze w komentarzach.

Pamiętaj, że jakby nie było prawie każdy link może zostać uznany przez Google jako sztuczny i manipulujący rankingiem :D.

Ja sam zawsze patrze na trust z majestic'a, wizualnie oceniam domene i jej przeznaczenie.

baner-seostationv2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności