Skocz do zawartości

31 wskazówek dla SEO Usability UX sklepu internetowego

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

To co opisał Tomek  tak naprawdę nie ma nic wspólnego z usability także nie podniecajcie się za bardzo ;) jest to jedynie spis elementów przydatnych użytkownikowi. Usability to wyższa szkoła jazdy i polega na właściwym rozłożeniu tych elementów na witrynie, dobraniu odpowiednie kolorystyki, użyciu odpowiedniego "słownictwa" i paru jeszcze elementach zahaczających o grafikę.

Dla przykładu jedną rzeczą z tego całego "usability" jest prosty trick zwiększający konwersję polegający na zamianie napisu przycisku z "dodaj do koszyka" na "kup teraz" + odpowiednim kolorze tła tegoż przycisku, że nie wspomnę o właściwym jego umieszczeniu ;) 

Tak to mniej więcej wygląda. Tomek wie że dzwoni ale nie wie za bardzo gdzie i co ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@up bo xenna jest święcie przekonany, że świecznikowi potrzebny jest videomarketing.. to tłumaczy bardzo wiele. 

@Beer, jak dobrze zauważyłeś, ten cały "dekalog" - jak ktoś wcześniej nazwał - to jedynie otoczka tego, co należy i jak należy zrobić, w zależności od oferowanego produktu, aby Usability było na odpowiednim poziomie.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

W dniu 21.05.2016 o 17:37, Beerbant napisał(a):

To co opisał Tomek tak naprawdę nie ma nic wspólnego z usability także nie podniecajcie się za bardzo ;) jest to jedynie spis elementów przydatnych użytkownikowi. Usability to wyższa szkoła jazdy i polega na właściwym rozłożeniu tych elementów na witrynie, dobraniu odpowiednie kolorystyki, użyciu odpowiedniego "słownictwa" i paru jeszcze elementach zahaczających o grafikę.

Dla przykładu jedną rzeczą z tego całego "usability" jest prosty trick zwiększający konwersję polegający na zamianie napisu przycisku z "dodaj do koszyka" na "kup teraz" + odpowiednim kolorze tła tegoż przycisku, że nie wspomnę o właściwym jego umieszczeniu ;)

Tak to mniej więcej wygląda. Tomek wie że dzwoni ale nie wie za bardzo gdzie i co ;)

No teraz to pitolisz na maksa jak to nie ma nic wspólnego z usability

Mówisz ze usability to odpowiedni kolor butona ?

No dobra, ja wychodzę z tego przedziału :/

Marketing internetowy dla firm

Xann napisał(a):

ja wychodzę z tego przedziału

Szkoda, że nareszcie.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@mcagic - znowu odpowiedz godna twojego poziomu merytorycznego, na prawdę niczym nas nie zaskakuje, to jest nudne :/

W dniu 21.05.2016 o 18:10, Finan napisał(a):

Xann po prostu usiłuje wszędzie i za wszelką cenę promować swoje szkolenia, tylko ma jeden problem:Na tym forum jedynie nowi użytkownicy się mogą nabrać na to.

Nic się nie orientujesz ale to akurat nikogo nie dziwi, xann tak pisze posty żebyś za nim biegał i je podbijał, bo taka jest twoja rola, jak widać działa

Xenna jak się będziesz tak spinał to ci zwieracze puszczą.

P.S. i na wuja wróciłeś? foch z przytupem :P

mcmagik napisał(a):

jak się będziesz tak spinał to ci zwieracze puszczą.

A kiedy do przedszkola idziesz?

Poziom, który ostatnio reprezentujesz świadczy tylko o tobie. Nie zapominaj o tym.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Xann napisał(a):

No teraz to pitolisz na maksa jak to nie ma nic wspólnego z usability

ma więcej niż ten twój cały art :)

przetłumacz sobie słówko na temat którego starasz się wypowiadać i dostaniesz olśnienia :D

xanna usabitity -> 3/4 o marnym seo a reszta bzdury :D

SzlafRock napisał(a):

Poziom, który ostatnio reprezentujesz świadczy tylko o tobie

Z ziemi spadłeś..? przecież tych wypowiedzi księcia seło nie da się na innym poziomie komentować.. widzę "xann" - myślę tragikomedia.. tyle.

Xann napisał(a):

ja nie zauważyłem

to mnie akurat nie dziwi - widzisz tylko swoje cztery litery. No i jeszcze swój mały-wielki samochodzik, którym lubisz się tak dowartościowywać chwaląc się przy każdej okazji. Typowy narcyz :)

Xann napisał(a):

Nic się nie orientujesz ale to akurat nikogo nie dziwi, xann tak pisze posty żebyś za nim biegał i je podbijał, bo taka jest twoja rola, jak widać działa

Nie mylisz się?

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

W dniu 21.05.2016 o 18:59, Finan napisał(a):
  Xann napisał(a):

Nie mylisz się?

No jeżeli wiesz ze masz taką rolę to ok, przynajmniej jesteś świadomy i ja dobrze wykonujesz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności