Skocz do zawartości

Migracja z drupal 6 do drupal 8

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Mam nastepujący problem, robią upgrade z drupal 6 do drupal 8. Niestety po jakimś czasie wyskakuje mi błąd:

Wystąpił błąd w AJAX HTTP.
Błąd HTTP: 200
Informacje diagnostyczne.
Ścieżka: /batch?id=5&op=do_nojs&op=do
StatusText: OK
ResponseText: 500 Internal Server Error
Request Timeout
This request takes too long to process, it is timed out by the server. If it should not be timed out, 
please contact administrator of this web site to increase 'Connection Timeout'.

Po odświeżeniu przy pomocy F5 upgrade idzie dalej niestety do bazy już lecą puste rekordy przez co dostaję błąd np:

SQLSTATE[23000]: Integrity constraint violation: 1048 Column 'model' cannot be null: 
INSERT INTO @uc_products (vid, nid, model, cost, price, weight, weight_units, length, width, height, 
length_units, pkg_qty, default_qty, shippable) VALUES (:db_insert_placeholder_0, :db_insert_placeholder_1 [...]  (/home/example/domains/example.com/public_html/ubercart/core/lib/Drupal/Core/Entity/Sql/SqlContentEntityStorage.php:756)

Migracja dotyczy oczywiście drupala z ubercartem, niestety problemem jest właśnie błąd wyskakujący po jakimś czasie upgrade. Może miał ktoś podobny problem i go rozwiązał?

Próbowałem i niby było wszystko ok, ale nie działał katalog sklepu oparty na taxonomy + ubercart, gdzie w bazie faktycznie były kategorie itp tzn inaczej w administracji stroną były pokazane kategorie, niestety na stronie nie wyświetlały się one kompletnie, i dodatkowo jak przydzieliłem post do jakiejś kategorii to się w niej nie pokazywał. Dlatego też próbuję z 6 na 8 przeskoczyć, ale wywala mi błąd z przekroczeniem czasu.

Dałem mu 5min i czas nie jest problemem już, teraz wywala błąd:

SQLSTATE[23000]: Integrity constraint violation: 1048 Column 'model' cannot be null:
INSERT INTO @uc_products (vid, nid, model, cost, price, weight, weight_units, length, width, height,
length_units, pkg_qty, default_qty, shippable) VALUES (:db_insert_placeholder_0, :db_insert_placeholder_1 [...]

Nie bardzo wiem dlaczego skoro, w bazie z której jest przenoszone wszystkie pola są uzupełnione.

• 4 miesiące temu...

Mam nadzieję że nie robiłeś tego klasycznie, nadpisując pliki szóstki plikami ósemki (bo tak można wywnioskować z postów), bo niestety tak nie da rady, drupal 8 to zupełnie nowy cms i trzeba migrować z użyciem wbudowanego mechanizmu, do już gotowego i zainstalowanego drupala w wersji 8.

Jako, że mój post to już prawie archeologia, to dla potomnych i tych co szukają i znaleźć nie mogą...

https://www.drupal.org/docs/8/upgrade/upgrading-from-drupal-6-or-7-to-drupal-8

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności