Skocz do zawartości

Wejścia bezpośrednie na podstronę

Delux77

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się co to są za wejścia bezpośrednie. Jest to nierealne żeby ktoś wchodził bezpośrednio na podstronę serwisu.

Do tej pory myślałem że analytics błędnie pokazuje wejścia z social. Jest to odrębna grupa wejść na GA i do dziś myslałem że część wejść jest mylonych.

Właśnie analizowałem moją drugą stronę która ma zerowy ruch z social i też ma wejścia bezpośrednie - i tu ruch jest z google ale dlaczego to nie trafia do Oranic Search?

Pytanie moje brzmi co to jest za ruch te wejścia bezpośrednie? Wykluczam że ktoś dzieli sie, linkami na maila, gg itd.

regulamin

Bezpośrednie - to direct / none a tak serio to po prostu ruch, którego gugiel nie potrafił ogarnąć (poszukaj sobie gdzieś w helpie jest algorytm rozrysowany wg., którego domyślnie kanały są rozdzielane) wiec nie zawsze to jest faktyczne bezpośrednie wejście. Jeśli coś ucina referrala, parametry utm to trafi tam zwykle. A w sumie social nie zawsze trafia do social też ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności