Skocz do zawartości

Linki między domeną i poddomenami

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Mam domenę i poddomeny. Chcę dodać linki pomiędzy nimi, zwykłe odnośniki na górze strony, tak żeby strona A wskazywała na B i C, B na A i C, C na A i B, tak żeby użytkownik mógł sobie kliknąć i przejść na przykład ze strony A do B - mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi.

Jeśli zrobię tak jak napisałem, to poszczególne strony skokowo strony uzyskają dużą liczbę prowadzących do nich linków - G pokazuje je jako linki zewnętrzne, bo już robiłem taki test, choć domena i poddomeny należą do mnie.

Jak to zrobić, żeby było dobrze, a przede wszystkim żeby nie dostać po łapkach od G?

ps) jeśli już był podobny wątek, to proszę o link i zamknięcie tematu.

Z tego co rozumiem, chcesz podlinkować zaplecze pomiędzy sobą?

Jeśli chcesz podlinkować tylko dla użytkowników - możesz dodać linki i dać im ' rel="nofollow" ' ale wtedy masz 0 mocy seo.

Nie przejmowałbym jeśli linkować będziesz:

• z www.sub.z.pl do www.z.pl
  • czy www.sub.z.pl do www.sub1.z.pl itd.

Subdomeny będą traktowane raczej jako części jednego większego serwisu. Zależy ile tego będzie - jak postawisz 100 sztuk i nie zadbasz o inne linki, to możesz dostać po łapkach za schemat.

Zwróć uwagę, że jeśli podlinkujesz wszystko między sobą, trafiając na 1 stronę zapleczową będzie można odkryć wszystkie pozostałe.

baner-seostationv2.png

Z tego co rozumiem, chcesz podlinkować zaplecze pomiędzy sobą?

Jeśli chcesz podlinkować tylko dla użytkowników - możesz dodać linki i dać im ' rel="nofollow" ' ale wtedy masz 0 mocy seo.

Nie przejmowałbym jeśli linkować będziesz:

• z www.sub.z.pl do www.z.pl
  • czy www.sub.z.pl do www.sub1.z.pl itd.

Subdomeny będą traktowane raczej jako części jednego większego serwisu. Zależy ile tego będzie - jak postawisz 100 sztuk i nie zadbasz o inne linki, to możesz dostać po łapkach za schemat.

Zwróć uwagę, że jeśli podlinkujesz wszystko między sobą, trafiając na 1 stronę zapleczową będzie można odkryć wszystkie pozostałe.

Nie nazwałbym tego zapleczem :), ale dokładnie coś takiego chcę zrobić example.com -> sub1/2.example.com i na odwrót. Zrobię więc bez "nofollow".

Natomiast nie zrozumiałem ostatniego zdania - czy mogę prosić o więcej informacji?

@cigi, Chodzi mi o to, że jak postawisz dużo takich samych subdomen i wszystkie będą w ten sam sposób linkować do strony głównej ktoś z Google może uznać to jako sztuczne tworzenie stron pod linki. Ale jeśli robisz tam tematyczne portale z treściami dla użytkowników to zignoruj ostatnie zdanie :)

baner-seostationv2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności