Skocz do zawartości

Strona wypadła z wyszukiwarki Google

Oakshadar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zapewne spadnie zaraz na mnie lawina krytyki, że nie szukałem itp. ale... szukałem. Mianowicie prowadzę stronę osp gorawino od około 2,5 roku. Do tej pory wszystko było fajnie, strona pięła się w górę. Od około 2-3 miesięcy strona zniknęła z wyszukiwarki google. Jeszcze jakiś czas temu widniał jakiś link, ale teraz po wpisaniu osp gorawino pojawia się co najwyżej odnośnik do fanpage na fb oraz inne strony, w których wspomniano o jednostce. Strona oparta jest na php fusion. Przejrzałem masę tematów i porad, grzebałem w google - w ręcznych działaniach nic nie ma. Jedyne co to pojawia się wpis odnośnie problemu z wyświetlaniem strony na urządzeniach mobilnych. I tutaj zwracam się do Was. Co robić? Gdzie zajrzeć? Gdzie uderzyć? Jestem raczej osobą, która zwraca się o pomoc na forach w ostateczności.

Jeśli chodzi o domenę ospgorawino.com to problem moim zdaniem jest następujący:
Wchodząc na stronę główną dostaję przekierowanie 302 na podstronę news.php (Swoją drogą: po co? Czemu nie ma głównej pod adresem pod którym można by było się jej spodziewać?).
Ale to pół biedy.
Po przejściu na stronę "docelową" dostaję jej zawartość i przeglądarka ją wyświetla, ale zwrotka jest z kodem HTTP 500 (Internal Server Error).
Co za tym idzie, Google odbiera to jako stronę błędu i nie indeksuje jej zawartości.

Czyli najważniejsza rzecz: serwer ma zwracać status HTTP 200 OK, a nie kod informujący o błędzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności