Skocz do zawartości

tytuł strony,meta description,meta keywords-co właściwie pozycjonuje?

uk4you

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytania jako początkujący:

Tytuł strony

• czy wystarczy sam tytuł strony?
  • jak powinny wyglądać ten tytuł?
  • czy  tytułu powinna być zawarty w treść strony?

Meta description

• czy ten opis też powinna byś w treści strony?
  • jaki powinien być długi ten opis?

Meta keywords

• czy te słowa powinny być jako pojedyncze wyrazy?
  • czy może być ciąg wyrazów?
  • czy wyrazy mogą się powtarzać w formie odmiany?
  • ile powinno być tych słów?
  • czy słowa muszą też znajdować się w treść strony?

proszę po wyjaśnienie początkujące z góry dzięki.

Wszystkie 3 rzeczy o które pytasz mają za zadanie, w dużym uproszeniu, opisać stronę i to co się na niej znajduje dla botów google. 

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

Wszystkie 3 rzeczy o które pytasz mają za zadanie, w dużym uproszeniu, opisać stronę i to co się na niej znajduje dla botów google. 

Dzięki, tak jak piszesz w dużym uproszczeniu, a ja chciałbym że mi ktoś wyjaśnił dokładnie tak jak napisałem  w tych pytaniach.

Ale co ma Ci napisać konkretnie frazy napisać ? Tytuł strony to krótki opis (około 70 znaków) o czym jest ta strona. Meta description (150-180 znaków) to streszczenie o czym jest konkretna podstrona. A słowa kluczowe (ilość wg. uznania ale bez przesady, warto na tym polu podpatrzyć konkurencję) ponoć nie są brane pod uwagę według G! ale tutaj mogą być zdania podzielone. W każdym razie niech lepiej będą niż ma być pusto. Tytuł i meta niech będą to zdania, a słowa kluczowe niekoniecznie, mogą być pojedyncze wyrazy. Staraj się zamieścić w każdym z nich słowo kluczowe ew. ich/jego synonimy.

Pamiętaj też że nie ma reguł typu : 2 zdania w meta des. jest ideałem, tylko że jednego zdanie może być długości 4 innych. Nawet jeśli są złote środki w tym wypadku to nie sądzę aby ktoś podzielił się tą wiedzą o tak na forum.

Wszystko o co pytasz masz w sieci, wypowiedzi o tego typu podstawach jest od groma i ciut ciut, tylko że w wielu przypadkach racja z SEO (i nie tylko) jest jak d**a, każdy ma swoją :)

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

@Maksiulek,

ok, podsumowując tytuł i meta rozumiem ale słowa mam wątpliwości np: jeżeli fraza herbata jest najczęściej wyszukiwana a np: fraza herbaty mniej jest wyszukiwana to mam użyć w treści strony oby dwa wyrazy i dodać je do keywords lub wystarczy tylko herbata?

Witam,

mam pytania jako początkujący:

Tytuł strony

• czy wystarczy sam tytuł strony?
  • jak powinny wyglądać ten tytuł?
  • czy  tytułu powinna być zawarty w treść strony?
....

1. Zależy od stacji, każda jest inna, przy haśle: "wywalili mnie z grupy i muszę sam sprzedawać tabletki chyba się powiesze" wystarczy ci tylko tytuł ale przy , "opony" już nie

2. Powinien zawierać  hasła kluczowe

3. Powinien, choc nie jest to wymóg

Tutaj masz wzór na  podstawową optymalizacje strony:

https://goo.gl/kNBelb

Marketing internetowy dla firm

Nie jest brane pod uwagę przez google. Pozostałe wyszukiwarki niby biorą to pod uwagę, ale ma to prawie niewidoczny pływ na pozycję. Jak ktoś dodaję meta to trzeba pamiętać aby słowa dokładnie opisywały treść.

IECenter - Work and Travel USA - Praktyki w USA/Australii - Kursy Językowe - pośrednictwo wizowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności