Skocz do zawartości

Po zmianie hostingu i całej strony ta zniknęła z wyszukiwania

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Ostatnio dokonywałem małej zmiany strony internetowej. Strona była na hostingu niemieckim (t-online) i była zbudowana za pomocą kreatora. Po wpisaniu w google michael-trockenbau-mg pokazywała się na pierwszej pozycji (byla dobrze wypozycjonowana). Przeniosłem stronę na hosting polski i postawiłem ją na wordpressie (całkiem nowa strona). Dodatkowo zleceniodawca zażyczył sobie zablokowania użytkowników z innych krajów niż Niemcy, zrobiłem to za pomocą wtyczki iq block country. Po kilku dniach od wykonania tych wszystkich czynności strona zniknęła z wyników wyszukiwania. Dlaczego? Dodałem ją do konsoli google i mam takie wyniki:

eensa462.jpg

Co zrobić aby przywrócić starą pozycje? Czy blokowanie innych krajów może spowodowało ten błąd?

Pozdrawiam 

Odblokowałem roboty, ale stan zaindeksowanych stron w konsoli google nadal wynosi 2, trzeba nadal czekać? Dodatkowo nie mogę jeszcze dodać strony do google miejsca. Formularz jest wypełniany prawidłowo ale strony przy mapie nie widać. Co może być problemem? 

Na mapę to inny temat...

Przetestuj mapę ponownie w konsoli google. Możesz też zgłosić swoją sitemaps do "Google Add URL" i poczekaj trochę, a następnie sprawdź stan indeksacji.

Sprawdź stan indeksacji w Google również za pomocą polecenia site:domena.pl (oczywiście domena.pl zamień na swoją domenę)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności