Skocz do zawartości

płatnośc za efekt

gizmoo3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pytania do mrtn były trochę podpuchą :)

Takim wstępem do dalszej dyskusji, ale ...

Chyba wolę jednak żeby inne firmy przedkładały ryczałt nad płatnością za efekty. ;)

Więc - bez dalszej argumentacji.

Na pewno jednak ważniejsze jest czy klient jest zadowolony niż jaką formę płatności wybierzemy.

Mówisz, zę Ci przykro

Ale sam pisząc:

Ze względu na osobiste zaangażowanie
Zastanawia mnie tylko przyczyna zajadłości obrońców

sugerujesz jakieś nieczyste intencje miedzy wierszami, co jest nie fair

Nie mam siły już pisać w tym temacie

bo i jak mozna dyskutować, kiedy bronisz pracy na ryczałt i jednocześnie piszesz:

Nie śmiem stawiac jednego sposóbu rozliczania ponad drugi

kazdy ma swoje racje i jak zwykle rynek ocenia etc.

nie wypowidam sie już w tym wątku, i tak caly dzień zmarnowany ;) ide na obiad z browarem ;)

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

Wynagrodzenie za efekt ma jeden podstawowy minus: pozycjoner próbuje szybko wbić stronę do czołówki, przez co wzrasta ryzyko wpadnięcia w filtr, co może całą domenę sp********ć na bardzo długi czas.

Wtedy klient zostaje sam ze sobą i zaczyna żałować, że nie wziął kogoś innego na ryczałt. Lepiej powoli, a pewnie i w miarę bezpiecznie.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

LordBard - nie będę zagłębiał się w całą dyskusję, bo już tu było przedstawionych z milion poglądów. Odpowiedz mi kontretnie, z pełną powagą: czy nigdy nie zdażyło Ci się, że przy twoich metodach klient Cię nie oszukał (nie zapłacił, przeciągał płatność itp.)? Ja niestety nie miałem szczęścia i nie miałem samych superuczciwych klientów - jest wstępna selekcja, umowa, zaliczka i jakoś można funkcjonować. Inaczej, zamiast rozwijać się musiałbym się oglądać za siebie.

Pozycjonowanie to taka branża, w której aby się rozwijać trzeba mieć kapustę. Jeżeli dostajesz ją później, to później ją inwestujesz, a w konsekwencji pozostaniesz w tyle za konkurencją, która wystartuje z równego poziomu, ale będzie stosowała ostre zasady handlowe. Niestety, prawda jest taka, że wielu z was moi mili może być dobrymi pozycjonerami, ale zawodzi was część handlowa. Ja sam jestem słabiutkim handlowcem i właśnie dlatego nie pracuję w pojedynkę. Amen

Dała matka rozum? To kombinuj.

kazdy ma swoje racje i jak zwykle rynek ocenia etc.

nie wypowidam sie już w tym wątku, i tak caly dzień zmarnowany ;) ide na obiad z browarem ;)

Oj przestań ;) Tak jak pisałem za bardzo bierzesz do siebie - akurat persnalnie jestem nastawiony do Twojej ooby pozytywnie, a cóż polemika polemikaPolemiką Tylko mi ochotę na pwiko zrobiłeś.

coś już czuję działanie :D ale poprawię dla pewności ;)

Mrtn oczywiscie biorę do siebie, bo tak już głuoi jestem ;) a co do personlanego odbioru to i ja Ciebię bardzo pozytywnie odbieram ;)

Hellz zdażyło się, ale też zdarzyło, szczególnie na poczatku dziaalności, że musiałem zwracać kasę/zaliczkę i były problemy. stąd moja niecheć do pohbierania kasy z góry, choc teraz pewnie zwrot nie byłby juz taki problematyczny

Co do inwestowania i planowania przyszłości to mam to szczęście, że po 5 latach w branży i pewnej dywersyfikacji dochodów z Internetu jestem w stanie przesunąć klientowi ( czyli wziąść kasę za efekt, ie z góy ) płatność o kilka miesiecy bez stary dla inwestycji.

Ale muszę sie zgodzić oczywiscie, ze jest to istotna kwestia

wracam do kufelka ;)

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

Hellz zdażyło się, ale też zdarzyło, szczególnie na poczatku dziaalności, że musiałem zwracać kasę/zaliczkę i były problemy

Widzisz i tutaj jest ta różnica. Jeżeli kiedykolwiek nie dopełniłeś zobowiązań i musiałeś oddawać kasę/zaliczkę, powinieneś się zastanowić czy:

+ źle zaanalizowałeś sytuację (jesteś dobrym pozycjonerem, więc raczej mało prawdopodobne)

+ nagle, niespodziewanie przyrosła konkurencja (to powinno być określone w umowie - wzrasta konkurencja - renegocjacja ceny, nie dziękujemy za współpracę...)

+ miało miejsce zagranie opisane przez Killa i biłeś się z kilkoma kolegami po fachu, pracującymi dla jednego klienta

Klientów do pozycjonowania jest masa, dlatego też nie ma się co zastanawiać, iść na rękę i nadstawiać xxxx. Ja obecnie nie zajmuje się pozycjonowaniem bezpośrednio, ale wiem jedno, albo klient płaci tyle ile ja chcę i pracuje według tych warunków, albo dziękuję bardzo, zapraszam jak się dostosuje. Krótka piłka, nie ma czasu na klientów którzy, może chcą i może zapłacą.

Dała matka rozum? To kombinuj.

Hellz nie zrozumiałeś.

Pisałem o systuacjach, które miały miejsce 4-5 lat temu mniej więcej, kiedy w Pl mało kto wogóle wiedział co to jest pozycjonowanie, firm było 3 na krzyż, onet był potęgą etc.

a o sytuacjach opisanych przez Killa to już wogóle nie było mowy

A ze teraz wybierac możan w klientach i można też ich ( tych co trzeba ) rozpieszczać to już każdego indywidualna sprawa. No i co oczywiste nie biorę zleceń jak leci, a raczej odrzucam jak leci bardziej :blush:

Ten wątek zaczyna przypominać mi "Monachomachię" Krasickiego. Wszyscy się kłócą wszyscy walczą :blink: aż ktoś wspomniał o piwie:D (w "monachomachi" puchar wina) i już miła atmosferka.

Wszyscy pogodzeni. To ok :blush:

Hellz masz rację za dużo firm chcących być w top10 i za mało dobrych pozycjonerów żeby za kogoś nadstawiać tyłka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności