Skocz do zawartości

jaki kryteria przyjąć szukając pozycjonerów

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pewnie nie do końca to, na co liczyłeś, ale moje zdanie jest takie:

- Masz trochę poważnych konkurentów (jak wyżej wspomniano, kilkunastoletnie domeny; działające od lat organizacje, strony cieszące się zaufaniem, popularne (nawet > 1M wizyt miesięcznie) i prawdopodobnie działające na wielu frontach; ich strony główne/posty mają nawet sześcio- czy siedmiocyfrowe liczby udostępnień w serwisach społecznościowych i dużo linków, w tym pewnie sporo takich, których nie kupisz za pieniądze, które chciałbyś wydać).
- Skąd taki wybór słów kluczowych i dlaczego tylko dwa? Zastanów się, co chce osiągnąć człowiek wpisujący "world hunger" w wyszukiwarkę i jaka część tych ludzi chce zrobić to, na czym Ci zależy? A tych wyszukujących nie ma wcale tak dużo nie mówiąc już o tym, jak trzeba o nich powalczyć. Kusi mnie żeby powiedzieć, że pozycjonowanie tylko na te keywordy to strzał w stopę. To nie są frazy typu "hydraulik nowy sącz", gdzie ogromna część wyszukujących ma już pieniądze gotowe do wydania i konkretną potrzebę do zaspokojenia tu i teraz.
Pomyśl, dlaczego przy słowach kluczowych, o których wspomniałeś praktycznie nie ma płatnych reklam?

- Jestem skłonny powiedzieć że do tematu trzeba podejść "szerzej", a może od zupełnie innej strony (i nawet niekoniecznie zaczynać od pozycjonowania jako takiego).

Podsumowując: przypuszczam, że tak postawione zadanie jest trudne do realizacji, a nawet przy jego powodzeniu i pozyskaniu ruchu z tych słów kluczowych nie przybliży Cię specjalnie do osiągnięcia celów (bo zakładam, że same wejścia na stronę nie są celem samym w sobie).

@tomasznonprofit

Moją ambicją jest dobra pozycja po kilku miesiącach.

hmm co to znaczy dobra pozycja ?

powiem Ci, że na takie frazy frazy to może i jest szansa na wypozycjonowanie ale bardzo mało i będzie to trwało bardzo długo. A 500$ to wcale nie jakiś super budżet.

Taka kiedy po stronie partnerki leży cały ciężar zaangażowania ? :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Jeśli autor zlikwiduje głód na świecie, to taką osiągnie....

Tylko powstaje dylemat w kwestii top 1, czy mu wtedy pozycje nie spadną, bo algorytm Google może uznać, że jak nie ma głodu, to pozycjonowanie było niedozwolonymi metodami i będzie BAN :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności