Skocz do zawartości

DonLinkage v6 - całkiem nowy polski seosoft do pozycjonowania, linkowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

okazwłoka przypominam się o obiecaną możliwość importowania do pliku linków do indeksacji i ręczną możliwości ich usuwania oraz ustawienie harwesterowanych adresów do bazy prywatnej.

Edytowane przez adrians2

www.lodzpozycjonowanie.com.pl - Agencja Interaktywna

@adrians2 - spokojnie, wszystko zapisuję i nie zapomniałem :)

@Hauron - nie da się tego sprawdzić, ale to dobry pomysł na dodatkową funkcjonalność - zapisuję do dorobienia.

Brak linka może być spowodowany jedynie błędem połączenia - w takich przypadkach dodam wyjątek i taki link będzie oznaczany jako znaleziony.

Cześć.

Podzielcie się proszę informacją z jakich dostawców warto skorzystać w zakresie proxy do monitoringu które współpracuje z Donkiem. Chodzi mi o proxy prywatne bo o publicznym chyba nie warto rozmawiać. Ile proxy potrzeba do monitoringu 200 fraz ?

Kubak

• Like 1

Proxy prywatne/półprywatne  przy 200 frazach wystarczy jedno proxy może się okazać że będzie google blokowało proxy, wtedy  koniecznie z zewnętrznym łamaczem captcha i włączoną captcha dla Google. Jest na stronie donlinkage.i4a.pl info 

Okazwloka, a czy DonLinkage daloby sie dodac mechanizm ktory sygnalizuje ze jesli do jakiegos precla 3 razy z rzedu nie udalo sie dodac artykulu, to on wpada do jakiejs listy "precle do zweryfikowania"? Co miesiac mam skutecznosc dodan na poziomie 80-90%, ale nie wiem czy te brakujace 10-20% to co miesiac te same nie dzialajace precle... musze to recznie sprawdzac. Wiadomo ze jak nie doda raz na jakis czas to moze hosting akurat padl. ale jak trzy razy z rzedu... To samo zreszta w DonPoster

Czy będzie wprowadzona akcja dodawanie do nieudanych tak jak to było w poprzedniej wersji? Przydałoby się wprowadzić możliwość wykonywania akcji z nazwy grupy projektów jak ma się 100 projektów to pracochłonne by było dla każdego projektu po kolei wybierać np dodawanie do nieudanych albo od nowa. Muszę przyznać że premium sprawdza się, są efekty - sporo miejscówek.

Edytowane przez tur77ek

Brak linka może być spowodowany jedynie błędem połączenia - w takich przypadkach dodam wyjątek i taki link będzie oznaczany jako znaleziony.

Dalej widzę, że Don dodaje skutecznie do dużo większej liczby adresów niż odnotowuje sukcesy w projekcie . Np Profile K2 gdy przeglądam kosz na emailu i ręcznie zaloguje się na dana stronę -> "component/users/?view=login", sprawdzę nr profilu który można ściągnąć z linku do edycji profilu a potem wyświetlę ten profil "index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=" to sukcesy mam na poziomie 80% a don pokazuje w swoich statystykach raptem kilka procent... 

@tur77ek - mam to w planach, ale nie jest to takie proste technicznie

@Hauron - sprawdzę to dokładniej, możliwe że nie jest to problem potwierdzania linków, lecz samego silnika k2.

Nie wiem czy zwróciliście uwagę, że poczta na o2.pl zmieniła oprogramowanie.  Do prawidłowej rejestracji w Donku koniecznie należało wyłączyć antyspam. W nowej poczcie nie ma już takiej zakładki i jeżeli ktoś korzysta teraz z o2 duża ilość maili z rejestracji trafia do spamu nawet jeżeli kiedyś wyłączyli tą opcję. W nowej poczcie nie udał mi się ustalić jak wyłączyć antyspam. Może ktoś to ogarnął?

Edytowane przez adrians2
  • Like 1

www.lodzpozycjonowanie.com.pl - Agencja Interaktywna

W DonLinkage skorzystaj z modułu Czarnej listy - nie wiem czy o to Ci chodzi.

Niezupełnie - chodzi mi o to by system sam wychwytywal powtarzajace sie nieudane dodania i sygnalizowal mi domeny (z mojej prywatnej bazy) ktore nie dzialaja.