Skocz do zawartości

DonLinkage v6 - całkiem nowy polski seosoft do pozycjonowania, linkowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie mamy promocję 30% na wszystko ze strony i4a.pl.

Ogólnie uważam, że najlepiej korzystać z DonLinkage + Premium. Do tego można skorzystać z OCRa - obecnie nasz OCRdl ma niewiele do roboty, bo skrypty z obsługiwanymi obrazkami nie są już tak popularne jak wcześniej. Warto, ale nie jest konieczne zainwestowanie w dodatkowy OCR.

Obowiązkowo 2captcha.com jeśli chcesz sam budować bazy za pomocą wbudowanego havestera (uważam to za podstawę).

Kupując Premium masz dodatkowo pakiety indeksowania, generatora tekstów. W razie konieczności jeszcze trzeba dokupić jakiś pakiet indeksowania (oczywiście polecam nasze indeksowanie.i4a.pl).

Najlepiej VPS, bo na dzielonych różnie bywa. Na przykład hitme.pl najtańszy 17 zł brutto mc , a przy płatności rocznej 2mc gratis.

DonLinkage ma dość ubogą listę obsługiwanych skryptów, a to dlatego że stawiamy głównie na rozwój Premium. W tym miesiącu będzie dostępny nowy skrypt Presell Page, obecnie jest 1700 adresów i jeszcze w tym mc dojdzie kilkaset kolejnych.

Premium nie ma tysięcy klientów, jest to informacja dotycząca ogólnie DonLinkage. W Premium jest kilkadziesiąt licencji (mniej, niż bym chciał :) 

Nie zostawiam klientów z problemami, preferuję kontakt mailowy, bo przy telefonicznym musiałbym cały czas gadać zamiast robić :) 

6 godzin temu, okazwłoka napisał:

Ogólnie uważam, że najlepiej korzystać z DonLinkage + Premium.

Co się dzieje w sytuacji, w której przestaję korzystać z premium? Mam blokowany dostęp? Jeśli tak to do czego? Do listy?

Do tego można skorzystać z OCRa - obecnie nasz OCRdl ma niewiele do roboty, bo skrypty z obsługiwanymi obrazkami nie są już tak popularne jak wcześniej. Warto, ale nie jest konieczne zainwestowanie w dodatkowy OCR.

Czy możesz polecić jakiegoś sensownego OCR-a, który dobrze współgra z DonLinkagem?

Obowiązkowo 2captcha.com jeśli chcesz sam budować bazy za pomocą wbudowanego havestera (uważam to za podstawę).

Kupując Premium masz dodatkowo pakiety indeksowania, generatora tekstów. W razie konieczności jeszcze trzeba dokupić jakiś pakiet indeksowania (oczywiście polecam nasze indeksowanie.i4a.pl).

Jak działa indeksacja? Nie pytam tutaj o Twoje "tajemnice" ukryte w kodzie - tylko o jawne informacje :rolleyes:

DonLinkage ma dość ubogą listę obsługiwanych skryptów, a to dlatego że stawiamy głównie na rozwój Premium. W tym miesiącu będzie dostępny nowy skrypt Presell Page, obecnie jest 1700 adresów i jeszcze w tym mc dojdzie kilkaset kolejnych.

Czy premium zawiera sporo miejscówek, w których można umieścić linki dofollow z anchorami? Nie pytam, co do sztuki tylko szacunkowo :unknw:
Czy te miejscówki są jakieś sensowne jakościowo? Domyślam się, że za tę cenę nie dostanę Ferrari, bo to by Ci się nie opłacało, ale pytam o to, czy znajdują się tam także "interesujące" miejsca?

Premium nie ma tysięcy klientów, jest to informacja dotycząca ogólnie DonLinkage. W Premium jest kilkadziesiąt licencji (mniej, niż bym chciał :) 

Nie zostawiam klientów z problemami, preferuję kontakt mailowy, bo przy telefonicznym musiałbym cały czas gadać zamiast robić :) 

Dobrze to wiedzieć :good:

Pozdrawiam B)

Gdy Premium wygaśnie wysłane wpisy są zachowane, nie można wysyłać kolejnych (do skryptów Premium).

OCR najlepiej zewnętrzny (np. 2captcha.com, antigate.com)  - masowo na sprawdzonych listach, a na pojedynczym projekcie do sprawdzenia listy. Z programowych (gdzie nie płacisz od każdego odkodowanego obrazka) masz xevil, captchasniper i capmonster. Ze wszystkimi DonLinkage bez problemu może współpracować.

Ale ja bym sie nie przejmował OCRem  do wysyłania wpisów na początku korzystania z softu. Można sporo wyciągnąć wpisów bez OCR, ważniejsze moim zdaniem na początku skupić się na umiejętności zbierania własnych list (jest moduł harvestera i detektora). Czyli odnajnowanie footprintów, układanie zapytań do Google dla footprintów.

Tak jak napisałem - OCR zewnętrzny na początek jest ważny właśnie do odpytywania Google (monitoring pozycji, harvester).

Indeksacja polega na pokazywaniu googlebotowi linków, które chcesz zindeksować.

Premium obecnie zawiera 1700 adresów z nielimitowanym dostępem, można na nich zamieszczać linki z anchorami. Ferrari nie dostaniesz w tej cenie, nie dostaniesz też Audi ani nawet Citroena. Są to domeny i subdomeny, większość domen pochodzi z wygasłych więc wartość SEO mają mniejszą lub większą. Efekty z linkowania z miejscówek premium są zauważalne.

Policz: kupujesz premium na 1mc za 70 zł. Masz powiedzmy 20 projektów, czyli umieszczasz 34 tysiące wpisów (oczywiście można więcej projektów ustawić) - w takim przypadku za wpis płacisz 0,2 grosza.

@okazwłoka cały czas wczytuję się w informacje na Twojej stronie i na tym forum a propos DonLinkage'a.
Trafiłem między innymi na taką informację:
https://donlinkage.i4a.pl/bazy-adresow-i-silnikow/dlaczego-mam-malo-dodan-na-katalogach-i-preclach-wordpress/

To tak pokrótce, co linkuje DonLinkage? Katalogi nie, precle nie... Zostają fora, komentarze i profile? Ale to wszystko raczej nofollow. Rozumiem, że sens ma Premium i ewentualne harvestowanie, które zapewne jest pewną sztuką samą w sobie wynikającą ze sprytu i doświadczenia? Dobrze to wszystko rozumiem? Jeśli nie to proszę - skoryguj mnie.

Katalogi i precle są raczej jeszcze w użytkowaniu prywatnym. Ciężko trafić na otwarte i darmowe jednocześnie. Nawet z multikatalogami jest bieda.

Zostają różne fora, komentarze i podobne twory, księgi gości - znajdziesz i nofollow i dofollow. Takie seoczasy nastały, że bez budowania list niewiele zdziałasz.

Ogólnie martwisz się podstawami, a zagwozdek na początek jest o wiele więcej. Ja na Twoim miejscu jeśli już upierasz się na soft to bym go kupił i po prostu uczył się i testował.

• Like 1

Jest obecnie około 1700 adresów w bazie. Z tym, że trzeba przejść na najnowszy donlinkage by ze wszystkich korzystać (były zmiany wprowadzane)

Zauważyłem, że donlinkage jeśli ustawimy dłuższy tekst (około 6000 znaków) to przy wordpressach dodając jak artykuł nie potrafi potwierdzić zdobytego linku. Artykuł się pojawia, ale skrypt pokazuje, że nie udało się dodać i w logach pokazuje:

Bad Request

Your browser sent a request that this server could not understand.
Size of a request header field exceeds server limit.

Gdy skrócimy dodawany tekst wszystko jest OK. Wina skryptu czy konfigu serwera?

Dodatkowo w bazach prywatnych nie zlicza skuteczności dodania. Drobny szczegół ale fajnie jakby działał.

Hej. Jaką wartość u Was ma parametr dodawania (add) i detektora? Plus prośba o podanie hostingu na jakim jesteście. Ja aktualnie hekko i jest bieda, dosłownie. Hosting zwykły, nie VPS itp.

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

Sorki, źle przeczytałem Twoje pytanie. Chodziło mi o ten sam URL, jeśli będzie inny URL to doda do bazy.