Skocz do zawartości

DonLinkage v6 - całkiem nowy polski seosoft do pozycjonowania, linkowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Pracuję nad tym, przewidywania + zwłoka daje na oko drugą połowę sierpnia (jeszcze WPis mam na tapecie z projektami).

Być może coś się pojawi nowego z monitoringiem, z tym że teraz są bardzo ważne sprawy do zrobienia. Najlepiej co jakiś czas pisać o tym :)

Edytowane przez okazwłoka
  • Like 1

Ostatnimi dniami wprowadzałem nieco zmian na stronach Premium (sporo roboty, ale opłacało się). Jeszcze tylko zaktualizuję silniki i w artykułach premium będzie można już normalnie publikować arty do 2 tys znaków z linkami w treści. Jeśli nie będzie linków w treści, to tytuł będzie linkiem, a jeśli będą linki (maks 3), to tytuł linkiem nie będzie. Naprawiłem też to, co nie działało. Powinno być teraz dużo dużo lepiej :)

Dzisiaj można się spodziewać aktualizacji z kilkoma poprawkami i aktualizację silników premium.

Edytowane przez okazwłoka

Dostępna jest aktualizacja o której wspominałem wyżej:

DonLinkage 6.8.8 ::: 23/07/2019
  • pełne dane w "podgląd zadań"
  • masowe akcje dla całych grup projektów (wznawianie, kontynuowanie, dodawanie od początku)
  • poprawki w silnikach Premium

5c49a68d5f1af34dcb7178d0b3ed551f.png

Masz w bazie 100 adresów, harmonogram je przerobił, dodano w jakiś sposób nowe adresy i harmonogram sam nie wystartował z jakiegoś powodu. Wtedy użycie takiej opcji odblokuje zadania (czasem się zdarza, że po uzupełnieniu bazy o nowe adresy samo się nie odblokowuje). 

• 2 tygodnie później...

Następna aktualizacja będzie dotyczyła podziału baz głównych na grupy (właśnie ją robię, więc można się spodziewać w miarę szybko).

A następna to już będzie to, co wspominałem tu: 

• Like 1

Czy można prosić o dodanie w DL informacji "Ostatni sukces" również w poszczególnych projektach (tak jak jest teraz w "Grupie projektów").
To (przynajmniej dla mnie) informacja o wiele bardziej przydatna niż np.  "Data ostatniej modyfikacji projektu". 
Chodzi mi tu nie tyle o zastąpienie "ostatniej modyfikacji" - "ostatnim sukcesem", zdaje się, że obie informacje się zmieszczą. 

• Like 1

Intensywnie siedziałem nad tym i wygląda, że jest zrobiony podział baz. A było sporo do pozmieniania i przetestowania. Mam nadzieję, że wystarczająco to przetestowałem. Tak czy inaczej składam i wrzucam aktualizację.

Aktualizacja jest dostępna, zalecana jest tym razem kopia bazy danych, bo jest sporo zmian w strukturze i przy dużych bazach może być problem z wykonaniem zapytań szczególnie na kluczach. W razie problemów wyskoczy info jakie zapytania trzeba powtórzyć.

Ja u mnie na zainstalowanej wersji na vps bez problemu zrobiłem aktualizację, mam nadzieję że przejdzie u wszystkich bez problemów :)

DonLinkage 6.9.0 ::: 07/08/2019
  • wprowadzony podział baz głównych (zmiany w projektach, bazach, harvesterze, detektorze)
  • inne poprawki/zmiany
  • Thanks 1

Chyba wszystko działa :)

Czy baza "Domyślna z premium" to będzie baza dostarczana kiedyś przez ciebie? 

Obecnie da się bazy jeszcze podzielić na więcej podgrup niż domyślne 3? Czy trzeba tak jak dotychczas silnik bazy skopiować?  :)

Edytowane przez Hauron

@Hauron Można dowolną ilość baz utworzyć.

Domyślna z premium oznacza adresy, które są importowane z freshscrapera. Na razie wszystkie dostarczane adresy z premium lądują do domyślnej (a nie do domyślnej premium), ale to się zmieni przy następnej aktualizacji, bo o tym zapomniałem :)

@adrians2 - wszystko ok w bazie, nie wiem dlaczego wywaliło taki komunikat. Ale jest ok :)

PS. Z projektów zniknęły pola do łączenia ze skrzynką mailingową. Zrobię za moment aktualizację z poprawką.